Alaplı Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, ilçe genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışından etkilenen sokak köpekleri için yemek fabrikası, pastane ve lokantalardan artan yemekleri toplayarak besleme noktaları ve hayvan barınma evine bırakıyor.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada,  sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerine ve hayvan barınma evine yemek bıraktıklarını söyledi.

Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanlara karşı daha hassas olunması gerektiğini ifade eden Tekin, Soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta problem yaşadıklarından, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Belediye olarak İlçemizde yemekhane, lokanta ve pastanelerden topladığımız artık yemekleri Temizlik İşleri ekiplerimiz hayvan barınma evi ve Mahallelerde oluşturduğumuz besleme noktalarına bırakarak besliyoruz. Vatandaşlarımız evde bulunan kartonlar, strafor ve koli bantları ile basit kedi ve köpek evleri yapabilirler.. Yine evimizde artan ekmekler ve ekmek kırıntıları ile çevremizdeki kuşları besleyebiliriz. Bayat ekmekleri ve kırıntıları camımızın önüne, balkonlara ve kuşların ulaşabileceği açıkta alanlara koyarak beslenmelerini sağlayabiliriz.”dedi.

Tekin,  Barınakta kalan sokak köpeklerine hazır mama takviyesinde bulunan hayvan severlerinde teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.