Çaycuma Belediyesi Basın Müşaviri Sezai Bilici tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yayımlanan   “Cezaevinde gibiyiz, iş yapamıyoruz”  başlıklı haberin doğru olmadığını düşündükleri belirtildi.

 

Terminal Taksi esnafının şikâyetleri konu olan  haberde, taksici esnafının işlerinin düşük olmasında belediyemizin de sorumlu olduğunun ifade edildiğine dikkat çeken Bilici belediyenin görüşlerini şöyle sıraladı:

 

“Belediyemizin halkımızdan da büyük rağbet gören taşımacılık hizmetlerinin, taksici esnafıyla rekabet amaçlı olduğu şeklinde yorumlanması doğru değildir. ÇOMBÜS işletmemiz aracılığıyla Terminal Taksi esnafının potansiyel müşteri bölgesinde, ücretsiz, herhangi bir taşımacılık yapılmamaktadır. Velioğlu’ndan pazaryerine günde 2 sefer verilen hizmet sırasındaysa, ara duraklardan yolcu alınmayarak esnafımız desteklenmeye çalışılmaktadır. Kaldı ki tüm bu güzergâhlar bizzat minibüs esnafımızın katılımı, rızası ve önerileri doğrultusunda belirlenmiştir.

 

Terminalde bulunan ATM’ler, civarda yaşayan Çaycumalı vatandaşlarımızla terminalden yararlanan yolculara yoğun hizmet vermektedir. Burada ayrıca, bir de, yurttaşlara çok yönlü hizmet veren belediyemizin irtibat bürosu da bulunmaktadır. ATM’lerle belediye irtibat bürosunun yarattığı insan hareketliliğinin taksici esnaflarımızın işlerine de katkı sunacağı bir gerçektir. ATM’lerle Belediye biriminin esnafın işlerini düşürdüğü yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs işletmelerinin, şehir içi servis yapan araçlarının güzergâhlarıyla çalışma saatleri, güzergâh izin belgelerinde yazılı kayıtlara göre, Zabıta Müdürlüğümüz tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Belediyemizin sorumluluk sahası içinde, kapsam dışı çalışma söz konusu değildir. Köylere de yolcu taşındığı iddiasının muhatabı ise, Belediyemizin mücavir alan dışında herhangi bir kontrol ve denetim yetkisi bulunmamasından dolayı Jandarma’dır.

 

Belediyemiz, esnaflarımızın sorunlarının çözümü için her türlü yardıma ve işbirliğine hazırdır. Ancak Çaycuma halkına verdiğimiz kimi hizmetlerin durdurulması ya da alanının daraltılması yönündeki taleplerin vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açacağı bir gerçektir. Belediyemizin böyle talepleri karşılaması mümkün değildir.

 

Ülkemizde giderek kendini daha çok hissettiren bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Yalnızca taksici değil, diğer esnaflarımızın da büyük sıkıntılar yaşadığı aşikârdır. İşlerinin kötüye gittiği şeklinde fikir beyan eden esnafların sayısı yalnızca ilçemizde değil, tüm ülkede katlanarak artmaktadır. Esnaf arkadaşlarımızın, meseleyi bir de bu boyutuyla düşünmesinde büyük yarar bulunmaktadır.”