Müftü Mahallesi Abdi İpekçi Caddesindeki 452/5 parselde bulunan 188 m2’lik araziyi Kdz. Ereğli Belediyesinin gasp ettiğini iddia eden arazi sahibi Sonay Aral, trafiğin aksamasından dolayı mesul olmadığını belirtti.

Yaşanan olaydan sonra Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Özdemir’in belediyenin Mayıs ayındaki ilk encümen toplantısında istimlak kararı çıkartacaklarını ve yasal hakkı olan meblağı ödeyeceklerini söylemesinin ardından araziyi yola açtığını belirten Aral, açıklamasında şunları kaydetti:

“4 Nisan 2010 tarihi itibari ile ilçemizdeki çeşitli basın kuruluşlarında yer alan Müftü Mahallesi Abdi İpekçi Caddesindeki 452/5 parselde bulunan 188 m2’lik arazimi Kdz. Ereğli Belediyesi 1988 yılından beri yol olarak açmış olup o tarihten beri arazimi gasp etmiş ve istimlak yoluna gitmemiştir. Beni yasal hakkım olan arazimi demir çubuklarla çevirmek durumunda bırakmışlardır.

Söz konusu arazimi çevirdiğim için trafiğin aksamasından ben mesul değilim. Yapmış olduğum tüm girişimlere rağmen arazimi çevirene kadar belediye nezdinde muhatap alınmamıştım. Yaşanan hadiseden sonra Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Özdemir beni makamına çağırarak bana arazimi tekrar trafiğe açtığım takdirde belediyenin Mayıs ayındaki ilk encümen toplantısında istimlak kararı çıkartacaklarını ve yasal hakkım olan meblağı tarafıma ödeyeceklerine dair söz verdi.

Bunun üzerine arazimi çevirmiş olduğum demir çubukları sökerek arazimin tekrar yol olarak açılmasına müsaade ettim.

Belediyenin bana vermiş olduğu sözü yerine getirene kadar arazimi çevirme hakkım saklı kalmak kaydı ile bekleme kararı almış ve arazimi yol olarak açmış bulunmaktayım.”