Ata tohumlarından ürettiği fideleri ücretsiz dağıtan  Kdz. Ereğli Belediyesi Seferihisar Belediyesi’nin 11. Yerel Tohum Takas Şenliği’nde yer aldı.

*

2020 yılında Ata Tohumu üretimine başlayan ve halka bu yıl 100 bin ücretsiz Ata Tohumu dağıtan Kdz. Ereğli Belediyesi, İzmir Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği 11. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak Ata Tohumu Projesi’ni ve kenti tanıttı, tohum paylaştı.

Belediye bu konuda şu açıklamayı gönderdi:

Sağlıklı tarımı desteklemek için 2020 yılında Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla Ata Tohumu üretimine başlayan Kdz. Ereğli Belediyesi, tanıtım faaliyetlerini de sürdürüyor.

Delihakkı’daki tesislerinde 5. Serasını kurarak 14 çeşit Ata Tohumu fidesi üretimine ulaşan ve halka bu yıl 100 bin fide dağıtan Kdz. Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekibi, İzmir Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği 11. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Müdürlük mühendisleri Mustafa Keskin ve Sertaç Yılmaz ile diğer teknik ekip, Edirne, Bodrum, Menteşe, Honaz, Ödemiş, Hatay Büyükşehir, Bornova, Kemalpaşa, Buca ve Efes Selçuk Belediyeleri’nin katıldığı şenlikte ürettiği ata tohumlarını sergiledi, paylaştı, proje hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Ayrıca kentin tarihi ve kültürel yapısıyla ilgili hazırlanan broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de Kdz. Ereğli standını ziyaret ederek Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ve ilgili ekibe teşekkür etti.