Alaplı Belediyesi'nin su faturalarındaki bazı oynaklıklar kuşku uyandırıyor. 10 ton su harcayan bir mükellefe tahakkuk ettirilen miktar 21.69 iken, talep edilen ödeme tutarı ise 25.70 TL.

Alaplı'da vatandaşlar son dönemde su faturalarından şikayetçiler. Belediyenin su bedeli tahakkuk servisinden gönderilen faturalar üzerinde; su bedeli ve diğer giderlerin toplamı ile talep edilen miktar arasındaki fark konusunda şikayetçi olan vatandaşlar bu duruma belediye başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun el koyarak kamuoyuna açıklama yapmasını istiyorlar.
Haberin ekindeki fotoğrafta da görülebileceği gibi, 10 ton su harcayan bir aboneden su parası olarak 17.60 TL ücret su faturasına yazılırken, bakım bedeli, kdv ve çtv tutarları ile birlikte 21.69 TL tutarı, talep edilen tutar bölümüne 25.70 olarak toplanıyor. Faturadaki bu rakam tutarsızlığına dikkat çeken vatandaşlar "su faturasındaki ayrıntılar toplamda nasıl aynı rakamı tutturamıyor hayret! Bu işte bir iş var anlaşılan. Konuyla ilgili belediye başkanı-mızın derhal olaya el atmasını bekliyoruz" sözleriyle kuşku içinde kaldıklarını dile getiriyorlar.