Kozlu’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren madenci Hasan Bozacıoğlu’nun kızı İlayda, belediyeye ilham kaynağı oldu. Belediye, ilçede yaşayan tüm yetim ve kimsesiz çocukların tespitine başladı. 
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, 7 Ocak’ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 8 madenci arasında bulunan Hasan Bozacıoğlu’nun kızı İlayda’dan durumunda yola çıkarak, yeni bir hizmeti hayata geçirdiklerini kaydetti. İlayda’nın epilepsi hastası olduğunu belirten Cengiz Alagözoğulları, Hasta Takip Merkezi olarak, İlayda’nın hastalığında çeşitli destek sağladıklarını ifade etti. 
Belediye Başkanı Bektaş’ın talimatı ile İlayda’ya ücretsiz olarak sağlanan tüm hizmetlerin ilçedeki yetim, kimsesiz ve yardıma muhtaç tüm çocuklara sağlanabilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Alagözoğulları, “7 Ocak’ta maden kazasında hayatını kaybeden madenci Hasan Bozacıoğlu’nun kızı İlayda bu projenin ilham kaynağı oldu. İlayda’nın epilepsi hastalığı var. Bu çocuğu biz Zonguldak dışında refakat hizmeti vererek de tedavi ettirmeye başladık. Bunun yanında psikolojik destek de sağladık. Sürekli İlayda’nın yanında olduk. İhtiyaçları ile bizzat ilgilendik. Daha sonra İlayda için yaptığımız uygulamayı genelleştirmek istedik. Bu yüzden Kozlu’da bulunan 9 mahalleyi muhtarlarımız vasıtası ile tarayarak yardıma muhtaç çocuklarımızı tespite başladık. Bu çocukların içlerinde sünnet olmayan erkek çocuklar varsa onları da sünnet ettireceğiz. 
Aynı zamanda Hasta Takip Merkezi kayıtlarına da alarak sosyal projelerimize dahil edeceğiz. Hastalığı bulunanlara bizzat refakat hizmeti vereceğiz. Evinden hastaneye hastaneden tekrar evine taşıma, rapor, ilaç temini veya benzeri gerekli her türlü maddi ve psikolojik desteği vereceğiz. Belediyemiz kimsesizlerin olduğu gibi yetim çocukların da kimsesi olacaktır” dedi.
Alagözoğulları, kimsesiz çocukların tespiti için muhtarlar aracılığıyla başlatılan tarama işleminin sürdüğünü hatırlatırken, yetim ve kimsesiz çocukların tespitinde vatandaşlarında ihbarlarını muhtarlara yapmaları konusunda çağrıda bulundu.