AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu temeli atılan hastane alanında firma yöneticileri ile görüştü.

 

Candan: Ben Ereğli'de bir kampüsün olması gerektiğine inanıyorum, elimden ne geliyorsa da yapmak istiyorum, bu dönem. Ondan sonra olur olmaz. Tipik bir siyasetçi değilim ama buraya bir şey kazandıracaksak, kazandıracağımız Kdz.Ereğli'de bir üniversite kampüsünün olmasıdır

 

Azar: Bizim staretjik hedeflerimiz içerisinde Eğitim Fakültesindeki öğrenci sayısını 2014 yılı itibari ile 4 bin 800 olma noktasında çalışmalarımız var. Buraya doğru gidiyoruz bu 5 bin sayısına ulaşılırsa mevcut fiziki yapı bunu karşılayamayacak.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğli'ye gelerek çeşitli temaslarda bulundu, yapılan ve yapılması planlanan hedefler ile ilgili düşüncelerini açıkladı. İlk olarak Kdz.Ereğli Belediyesi'ni AKP'li Belediye Meclis üyeleri, AKP İlçe Yönetiminin de katılımı ile ziyaret eden Milletvekili Candan daha sonra Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ı makamında ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İlçede polis sayısının yetersizliği ve mobesa sistemleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve ziyaret sona erdi. Milletvekili Candan ve beraberindekiler daha sonra Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar'ı ziyaret ettiler. Fakültenin sınıflarını gezdiren Ali Azar, eksikliklerin giderildiğini söyledi.

 

PARLAYAN YILDIZ HEDEFİ

Azar ziyarette yaptığı açıklamasında, Fakültemiz toplam 9 bölüm ve 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 2 bin 375 öğrenci ile eğitim ve öğretim yılına devam etmektedir. Bizim amacımız fakültemizin Ereğli Eğitim Fakültesinin Ereğli'nin parlayan yıldızı olması yönünde çalışmaktır. Rektörümüz ile çok önemli noktalar mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Vekillerimizin desteği bizler için çok önemlidir.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Ereğli'ye işadamları, eğitim gönüllüleri her konuda destek vermektedirler. Bizim Kepez ve buradaki Solak Köyünde bulunan 2 yerleşke alanındaki tüm eğitim alanlarımız çağdaş bir görünüme kavuşturuldu, sınıflar teknoloji açısından belli noktaya geldi, eksikliklerimiz hemen hemen tamamlanıyor. Ben buradan Ereğli'nin eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum. Gayret gösterdiler ve bu gayrette devam ediyor. Ereğli'de bir uydu kampüsünün oluşturulması konusunda üstten değil de alttan bir talep var. Bu noktada milletvekilimizin de önemli çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah destekler ile bu kampüsün biran önce Ereğli'ye kavuşturulmasını arzuluyorum. Bizim staretjik hedeflerimiz içerisinde Eğitim Fakültesindeki öğrenci sayısını 2014 yılı itibari ile 4 bin 800 olma noktasında çalışmalarımız var. Buraya doğru gidiyoruz bu 5 bin sayısına ulaşılırsa mevcut fiziki yapı bunu karşılayamayacak dedi.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin ilk elamanlarından biri olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Milletvekili Ercan Candan, Dekan Ali Azar'ı eskiden bu yana tanırım. Kendisi Ereğli için büyük bir kazanım. Biz üniversitenin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız demiyorum elimizden geleni yapmak zorundayız. Benim de içinden çıktığım evim gibi bir kurum. Bu noktadan da tabiî ki ben ısrarla şehrin ileri gelenlerine şunu söylüyorum, 'Ben farklı düşünüyorum ben Ereğli'de bir kampüsün olması gerektiğine inanıyorum, elimden ne geliyorsa da yapmak istiyorum, bu dönem. Ondan sonra olur olmaz. Tipik bir siyasetçi değilim ama buraya bir şey kazandıracaksak, kazandıracağımız Kdz.Ereğli'de bir üniversite kampüsünün olmasıdır' Bir uydu kampüsü istiyoruz.

 

YER GÖSTERİN

Bana kampüs yapabileceğimiz büyük bir alan bulun, binaların olduğu yer bulun ama bulun dedim. Ben elimden gelenin fazlasıyla yapacağım. 4 Yıl sonra burada oluruz olmayız ama ondan sonra ben köyüme yine geldiğimde şu kampüs için uğraşmıştık diyebiliriz. Ben bir üniversitenin orada diğerinin orada olmasına şiddetle karşıyım. Üniversite dediğin şey kampüstür ve bu kampüsün içerisinde yetişenler o mektepte yetişir dedi.

 

HASTANE YERİNDE İNCELEME

Milletvekili Ercan Candan daha sonra temeli atılan 400 yataklı hastanenin Ömerli mevkisindeki yerinde de incelemelerde bulundu, gazetecilere açıklama yaptı.