Kozlu Beldesi'nde belediye işçilerine yevmiye ve sosyal haklarla birlikte yaklaşık
yüzde oranında zam aldı. Olumlu sonuçlanan toplu sözleşme, düzenlenen törenle imzalandı.

Kozlu Belediyesi'nde çalışan 62 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla tamamlandı. Kozlu Belediyesi Belediye Toplantı salonunda düzenlenen törenle yeni iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş, Genel İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Alaattin Öztürk, Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ve belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.
Törende konuşan Öztürk ve Dizdaroğlu, yeni sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti. Son olarak konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise işçilere yeni sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Hep Türkiye Taşkömürü Kurumu işçilerinin aldığı maaşa özendiğini belirten Başkan Bektaş, son zamlardan sonra maden işçilerini de geçtiklerini kaydetti. Bektaş, Zonguldak'taki belediyelerin içinde belki de en iyi birkaç belediye içerisine girdik. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sıkıntıları ve dertleri size yaşatmamaya çalışıyoruz.
1999-2004 yılları arasında belediye işçilerinin yanına yanaşmayan esnaf, şimdi 'belediye işçisi gelse de bizden alışveriş etse' diye bakıyor. Bugüne kadar Türkiye Taşkömürü Kurumu hep özentimizdi. Biz Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu da geçtik. İkramiye haklarını da sayarsanız, maaş olarak maden işçisinden daha iyi bir duruma geldik. Helali hoş olsun. Elimizdeki imkanlar çerçevesinde anca bu kadar verdik. Daha iyi günler bizi bekliyor. Ben zamanında söyledim, bu günlere geleceğimizi. Bazı arkadaşlarımız soru işareti ile baktı. Ben bunları hissediyordum. Yaptığımız toplu sözleşme, aldığınız ve alacağınız paralar, ananınızın ak sütü gibi helal olsun. Memleketimize hayırlı olsun dedi.
TÜM ÇALIŞANLARA İKRAMİYE MÜJDESİ
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, tüm belediye çalışanlarına çift ikramiye müjdesi de verdi. Bazı aksaklıklar nedeniyle belediye çalışanlarının geçen ay sonunda almaları gereken ikramiyeyi veremediklerini hatırlatan Başkan Bektaş, Çarşamba günü 2 ikramiye birden yatıracağız. Çalışanlarımız, Çarşamba günü Mart ayının sonundaki ikramiyeyi de alacak. Maaşlarınız bugün yattı. Bugüne kadar çalışanlarımızın, kömür alacakları dışında hiçbir alacağı kalmadı. İlk defa Kozlu belediyesi bu duruma gelmiştir diye konuştu.
TORBA YASASI'NDAN GİDENLER MEMNUN
Başkan Bektaş, Torba yasası ile çeşitli kurumlara gönderilen işçilerin de hallerinden memnun olduğunu ifade etti. Ayrılan işçilerin kendisine dua ettiğini belirten Bektaş, şöyle devam etti:
Torba yasası ile giden arkadaşlarımız önce üzüldüler, şimdi ise yüzde 90'ı gelmiş dua ediyor. Sonuçta oralar da, kamu kuruluşuydu.
Başkan Bektaş, sorunları, sıkıntıları paylaştıklarını belirterek, tüm belediye çalışanlarından helallik istedi.
Başkana Bektaş'a çalışanlardan çiçek verilirken, tören atılan imzaların ardından sona erdi.