Av. Nazım Erdoğan yazılı bir açıklama ile Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini, belediye meclis üyeliği görevini ise sürdüreceğini bildirdi.

 

Görev süresi boyunca, AK parti tüzüğü ve ahlakına uygun hizmet yürütmeye çalıştığını da ifade eden Erdoğan, istifa gerekçesini hukuk bürosundaki çalışma arkadaşlarının kendi bürolarını açmaları nedeniyle yaşanan sıkıntılar olarak gösterdi.

 

Erdoğan’ın “Basına ve kamuoyuna duyuru” başlıklı istifa yazısı şöyle:

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Nazım Erdoğan, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Erdoğan’ın açıklaması şöyle:



“30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında görev aldığım Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevim süresince, Kdz. Ereğli Belediyesi’nde, birçok ilklere imza atarak ciddi bir çalışma yürütmeye çalıştım. Elimden geldiğince, halkımıza hizmetimizi büyük bir heyecanla sürdürdüm.

Bu görevimi yerine getirirken, aynı zamanda özel hukuk büromuzdaki işlerimizi, büromuzda beraber çalıştığımız arkadaşlarım olan Av. Tuğba Yıldız Göktepe, Av. Oben Şen ve Av. Cüneyt Çelebi’nin destekleri ile yürütmekte idim.

Böylelikle de özel iş yerimizde doğabilecek aksamaları da önlüyor idik. Fakat yakın bir zaman önce beraber çalıştığımız iş yeri arkadaşlarımız, Av. Oben Şen ile Av. Tuğba Yıldız Göktepe kendi özel hukuk bürolarını kurmak üzere ayrıldılar. Sonrasında da iş yerimizdeki işlerin takibinin aksaması, şahsımızı zor durumda bıraktı.

Yaşadığım bu sıkıntıların, Belediye Başkan Yardımcılığı görevimizi yürütmekte de ciddi sorun teşkil edebileceğini fark ettiğimizde; Başkan Yardımcılığı görevimizden ayrılma isteğimizi, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin UYSAL’a, affımızı da talep ederek, sundum.

Kamuoyunun da dikkatini çektiği üzere; görev yaptığım sürece, kimseyle hiç bir konuda polemiğe girmemeye ve Ak Parti tüzüğüne ve ahlakına layık olmaya çalıştım. Bundan sonraki süreçte de Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olarak, Ereğli’mize hizmet etmeye çalışacağımız konusunda, kimsenin şüphe bile üretmesini istemem.

Şahsımı, bu onurlu göreve layık gören, yaptığımız tüm çalışmalarda desteğini esirgemeyen Saygıdeğer Başkanım, Sayın Opr. Dr. HÜSEYİN UYSAL’a özellikle teşekkür ederim.

Ayrıca; bu onurlu görevi yürütürken şahsıma olan desteklerinden ötürü, 24. Dönem Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan CANDAN’a, 25. Dönem Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Zeki TOSUN’a, İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Fatih ÇAKIR ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerine, (tüm) Belediye Meclisi Üyelerimize ve İl genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza, Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan; Sayın Esra ALPAGO,  Alptekin DURSUN, İsmail BAŞER, İbrahim CÖBEK’e, Kdz. Ereğli Belediyesinde görev yapmış veya yapmakta olan tüm müdürlere ve tüm personel arkadaşlara..  Ayrıca, bu süreçte Hukuk Büromuzda işlerimizin yürütülmesinde şahsıma destek olan Av. Tuğba Yıldız Göktepe, Av. Oben Şen ve Av. Cüneyt Çelebi’ye teşekkürü bir borç bilirim.

Ve özellikle, tüm Ereğli halkına, şahsıma olan teveccühlerinden dolayı şükranlarımı sunarım.