Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yeni hizmet paketlerini açıklarken, bundan sonra belediyenin 24 saat vatandaşın hizmetinde olacağını müjdeledi. 

 

Nuri Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saat 11’de kapatılan belediyenin bundan böyle 24 saat açık tutulacağını kaydetti. Tekin, kanalizasyon parası adı altında alınan 140 liranın da bundan sonra alınmayacağına vurgu yaparken şöyle konuştu: 

 

“Biz göreve gelir gelmez Belediyeyi öncelikle disipline soktuk. Tüm birimlerimiz çalışıyor. Şu an Alaplını neresine giderseniz gidip Belediye ekipleri çalışıyor. Belediye gece saat 11’de kapanırdı. Gece saatlerinde Belediye ile işi olan vatandaşlarımız o saatte kimseyi bulamazdı. Biz bunu kaldırıyoruz. Belediyemiz 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir sabaha kadar Belediye zabıta bürosu açıktır. Gece acil işi olan her vatandaşımız buraya şikayette bulunabilir. Bizden önceki dönemde vatandaşlardan kanalizasyon arızalarında 140 Lira para alınıyordu. Bizim dönemimizde bunu kaldırıyoruz. Vatandaşın evinin kanalizasyonu patladıysa hiçbir ödeme yapılmadan tamirini yapacağız. Belediye hizmet demektir. Biz bu koltuğa oturduysak hizmetin en iyisi vatandaşımızın ayağına getireceğiz. Alaplı denince akla Yağlı Güreşler gelir. Bu yaz hem Yağlı Güreşleri hem de çok güzel bir festival yapacağız. Bununla ilgi çalışmalarımız başladı.”