Kdz. Ereğli Kent Konseyi Sanayi ve Ticaret Kurulu Başkanı Aysel Manay, İlçe Tarım Müdürlüğü temsilen Hüseyin Çakır,  Karadeniz Ereğli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Raşit Tıngaz ve kurul üyeleri  Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.
Ereğli Belediyesi liderliği ve koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Sivil Toplum Diyaloğu II. Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı çalışmaları kapsamında 178 bin euroluk  proje çalışması tamamlanarak proje gönderildi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada " Kent konseyi sanayi ve ticaret kurulunun bizim önderliğimizde ilçe tarım müdürlüğü ve su ürünleri kooperatifiyle yürüttüğü bu çalışmalar bölgemizdeki balıkçılığın gelişmesi, balıkçılarımızın ailelerine ve bölgemize katkıları son derece önemli olacaktır. Proje ortakları arasında Yunanistan, Belçika,  Kamu Yönetimi Araştırmaları  Derneği  ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Araştırmaları Merkezi de yer alıyor. Bu projelere ve çalışmaları son derece önemsiyorum" dedi.
Başkan Posbıyık, belli bir noktaya gelmiş insanların çevrelerine ve bölgesine katkı sağlaması gerektiğini belirterek "Hayat sadece yemek, para kazanmak, değil. Çeşitli siyasi partilerde, derneklerde, kurumlarda, oluşumlarda yer alacaksın ve çevrene, memleketine katkın olacak.  Sadece yedim, içtim yattım hayat değildir. Hiçbir konuda katkı sağlamayanlar her zaman konuşurlar ama iş hizmete gelince kimseden ses çıkmaz. Ben umutluyum gençlerimiz yaptıkları çalışmalarla hem çevrelerine, hem bölgemize ve dolayısıyla ülkemize katkı sağlayacaktır. Yardım etmek bir şeyler başarmak insanı mutlu ediyor" dedi.
Kent Konseyi Sanayi ve Ticaret Kurulu Başkanı Aysel Manay ise yapılan projenin son derece önemli olduğunu belirterek "Proje çalışmalarını çok sıkı bir şekilde tamamlayarak bitirdik. Amacımız; yapacağımız proje ile kentimize ve bölgemize katkı sağlamak. Bu çalışmaları yaparken bize destek olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Raşit Tıngaz ise, yapılacak projenin çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: Belediye Başkanımızın önderliğinde hem balıkçılarımızın hem de yöremizin geleceği için çok önemli olan bu projede yer almaktan son derece mutluyuz. Yapılması planlanan çalışmalarla balıkçılıkta da önemli bir kent olan Karadeniz Ereğli'yi bu alanda da daha da ileriye taşımaktır. Katkılarından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz."