Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin, kente yeni katılan mahallelerdeki altyapı çalışmaları sürüyor. Kamuoyuna bilgi veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 50 bin 500 metrelik içme ve kullanma suyu hattı yapıldığını belirterek, bir adet 500 metreküplük su deposu, bir adet 100 metreküplük terfi su deposu, 2 bin adet abone bağlantısının yanı sıra 15 bin 848 metre kanalizasyon hattı yapıldığını söyledi.

 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin, belediyeye yeni katılan sekiz mahallede gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bölgenin altyapısı en sağlam kenti haline gelen Karadeniz Ereğli'nin yeni mahallelerinin de kente uyum sağlamasını istediklerini bildirdi.

 

KOCAALİ'DE TÜM EVLERE SU BAĞLANTILARI YAPILDI

Mahallelerde yapılan çalışmaları özetleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni mahallelerden biri olan Kocaali Mahallesi'nde 2 bin 555 metre kanalizasyon hattı döşendiğini, mahalleye bağlı Ahmetçikler Sokak'ta da 616 metrelik kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını ifade etti.

 

GÖKTEPE'YE 9 BİN 250 METRELİK ŞEBEKE HATTI DÖŞENDİ

Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin Göktepe Mahallesi'ndeki çalışmalarını da sürdürdüğünü belirten Başkan Posbıyık, Göktepe'ye su verilmesi kapsamında 9 bin 250 metrelik içme ve kullanma suyu terfi ve şebeke hattı yapıldığını ve tüm bina bağlantılarının tamamlandığını, bunun yanı sıra da mahalleye bağlı Merkez Sokak'ta bin 536 metre, Yalı Caddesi'nde de 217 metre kanalizasyon hattı döşendiğini söyledi. Başkan Posbıyık Göktepe Mahallesi'nde ayrıca diğer kısımlar için de kanal hattı ve arıtma tesisi projesi hazırlandığı müjdesini verdi.

 

TOPÇALI'DAKİ ARITMA TESİSİ FAALİYETE ALINDI

Basın yoluyla kamuoyuna, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 4 bin 500 metre terfi hattı yapılan Topçalı Mahallesi'nde 100 metreküplük bir adet terfi deposu ve pompa sisteminin devreye alındığı bilgisini sundu. Bunun yanı sıra yine Topçalı Mahallesi'nde mevcut kanalizasyon hattının bakım çalışmasının yapılarak eksik kısımların tamamlandığı, Topçalı Merkez Mahallesi'nde bin kişilik arıtma tesisinin yapılarak faaliyete alındığı bildirildi.

 

BÖLÜCEK'TE, KANALİZASYON HATTI KAZI ÇALIŞMALARI YAZDA TAMAMLANACAK

Bölücek Mahallesi'nde de 8 bin 450 metrelik değişik çaplarda boru döşenerek içme ve kullanma suyu terfi ve şebeke hattının yapıldığı çalışmalar kapsamında tüm binaların abone bağlantıları yenilendi ve sisteme su verildi. Başkan Posbıyık Bölücek Mahallesi'nde de bin kişilik bir adet paket arıtma tesisi yapılacağını bildirdi.

 

HAMZAFAKIHLI'NIN KANALİZASYONU YAZDA TAMAMLANACAK

Altyapı çalışmalarının sürdüğü bir başka yerleşim birimi de Hamzafakıhlı Mahallesi. Burada da Dağlar Mahallesi Su Deposu ile Hamzafakıhlı Su Deposu arasında 2 bin metrelik içme suyu terfi hattı çalışması yapıldı ve sisteme su verildi. Hamzafakıhlı'ya da bin kişilik bir adet arıtma tesisi yapılacak.

 

KIYICAK'A DA ARITMA TESİSİ YAPILACAK

Yeni mahallelerdeki çalışmaları özetleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplam 9 bin 900 metre içme ve kullanma suyu terfi ve şebeke hattının yapıldığı Kıyıcak Mahallesi'nde de tüm bina bağlantılarının tamamlandığını belirterek aynı mahallede 2 bin 652 metrelik kanalizasyon hattı ihalesinin de yapıldığını bildirdi. 2012 yazında tamamlanacak kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra bu mahalleye de 500 kişilik bir adet arıtma tesisi yapılacak.

 

DAĞLAR'IN SU HATTI DÖŞEMELERİ 2012 İÇİNDE TAMAMLANACAK

Başkan Posbıyık, 30 Nisan 2012 tarihinde içme ve kullanma suyu şebeke hattı değişimi ihalesi yapılan Dağlar Mahallesi'nde de 3 bin 200 metrelik su hattı döşemesinin 2012 yılı içinde tamamlanacağını ifade etti. Mahallenin kanalizasyon hattı çalışmaları da 2012 yılı programı içinde yer alıyor.

 

SIRADA ÖREN MAHALLESİ VAR

Ören Mahallesi'ne de büyük önem verdiklerini kaydeden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu mahallede de su hattı çalışmalarının 2012 yılı içinde gerçekleştirileceği bilgisini verirken, Ören kanalizasyon şebekesinin de 2013 yılı programına dahil edildiğini bildirdi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı aracılığıyla, ilçeye bağlı sekiz yeni mahallede yapılan altyapı çalışmaları hakkında bu bilgileri veren Başkan Posbıyık, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 2010-2012 dönemini kapsayan yaklaşık iki buçuk yıllık bu dönemde 50 bin 500 metrelik içme ve kullanma suyu hattı yapıldığını belirterek, yine aynı dönemde bir adet 500 metreküplük su deposu, bir adet 100 metreküplük terfi su deposu, 2 bin adet abone bağlantısının yanı sıra 15 bin 848 metre kanalizasyon hattı yapıldığını söyledi. Bu çalışmalar kapsamında bir adet bin kişilik paket atık su tesisi ile yine bir adet 500 kişilik paket atık su arıtma tesisi yapıldığı bilgisini veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir adet 5 bin kişilik, iki adet bin kişilik, bir adet de 500 kişilik paket atık su arıtma tesisinin daha yapılacağı ilçede, tüm çalışmalar için 3 milyon liraya yakın kaynak kullanıldığını söyledi. Başkan Posbıyık, gelecek dönem yapılacak çalışmalar için de tahminen 800 bin liralık bir kaynak harcanacağını ifade etti.