Alaplı Belediyesi, önümüzdeki süreçteki çalışma programlarının belirlenmesine ve halkın da yönetime katılma ve yönetimde söz sahibi olabilmesine imkân sağlamak amacıyla, web sitesi (www.alapli.bel.tr) üzerinden bir dizi anket çalışmasına başladı.
Başlatılan anket çalışmamızın ilkinde halka; "Belediyemizden beklediğiniz en öncelikli hizmet hangisidir?" diye soruluyor ve 5 cevap (a- Yol Bakımlarının Artırılması b- Sosyal Hizmetler ve Sosyal Tesislerin Artırılması c- Çevre Düzeni Çalışmalarının Hızlandırılması d- Toplu Taşıma Kalitesinin Yükseltilmesi e- Pazarın Şehir Merkezine Yakın Bir Yerde Açılması) şıkkından birini işaretleyerek ankete katılmaları talep ediliyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, 3 Nisan 2009 tarihinde Belediye Başkanlığı görevine başladığını hatırlatarak şöyle dedi:
"Göreve başladığımızda da çeşitli defalar ifade ettiğimiz gibi; görevimizin ilk yılı için öncelikli hedefimizi Belediyemizin piyasaya olan borçlarını ödemeye ve aylık gelir-gider dengesini kurmaya dayalı ekonomi programı üzerine belirledik. Bu program doğrultusunda; gelirlerimizi mümkün olduğunca artırmaya, tasarruf tedbirleri ile giderlerimizi mümkün olduğunca azaltmaya dayalı ekonomik uygulamalarımız olumlu sonuçlar vermeye devam etmekte ve rakamlar, belirlediğimiz süre sonunda ekonomik hedefimize ulaşacağımızı göstermektedir. 2010 yılından itibaren ise; halkımızın öncelikli ihtiyaçlarından başlayarak belirleyeceğimiz 'hizmet programı' doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hizmet programını, "halkımızı yönetimde söz sahibi yapma' anlayışımız doğrultusunda, halkımızla birlikte belirlemek istiyoruz. Bu nedenle, halkımızın da yönetimde söz sahibi olabilmesine imkan sağlayacak çalışmalar içindeyiz. Bu girişimlerimizden birisi de anket çalışmaları olacak. Gerek yüz yüze görüşmek suretiyle ve gerekse web sitemiz aracılığıyla bir dizi anket çalışması yapacağız. Halkımızın istek ve şikâyetleriyle, kişisel gözlemlerimizle ve halkı da içinde alacak diğer oluşumlarımızla ortaya çıkan tespitlerimizi, fikirlerimizi, bu anketlerden çıkacak sonuçlarla birleştirerek, görevimizin ikinci yılından itibaren uygulamayı planladığımız hizmet programlarına son şeklini vereceğiz. Sanal ortamdaki anketlerden çıkacak sonuçlar bizim için elbette kesin bir ölçü olmayacak ancak halkımızı yönetimde söz sahibi yapma çalışmalarımızdaki bütünlüğü sağlama açısından destekleyici bir yanı olacak. Bu yüzden, her vatandaşımızın kendi görüşleri doğrultusunda içtenlikle bu anketlere katılmalarını bekliyoruz.
Anketlerden çıkacak sonuçların halkımızın ağırlıklı görüşünü yansıtması, bizim için de yol gösterici olacaktır. Halkımızı yönetime katma ve yönetimde söz sahibi yapmaya yönelik çalışmalarımız sadece anketlerle sınırlı değil. Halkın yönetime katılımında etkin rol oynayacak bazı oluşumlar da devam eden çalışmalarımız kapsamındadır."