Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 146 işçisi için başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı bildirildi. 

Belediye’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizde ve bölgemizde belediyelerin büyük bir çoğunluğu işçisinin ve memurunun maaşlarını zamanında ödeyemezken Kdz. Ereğli Belediyesi işçisinin ve memurunun maaşını, ikramiyeleri ve sosyal haklarını zamanında yerine getirmenin gururunu yaşıyor. 

 

İŞTE YENİ TOPLU SÖZLEŞME
Toplu İş Sözleşmesi, 01 Mart 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, 28 Şubat 2015 tarihine kadar geçerli olup, 2 (iki) yıllık dönemi kapsamaktadır. Toplu İş Sözleşmesinin geçerli olacağı dönem içinde askerlik yardımı, yıllık ücretli izin ve diğer sosyal yardımlara ilişkin maddelerinde % 7 ila % 20 oranında, ortalama ücretlerde ise; birinci yıl % 11, ikinci yıl % 12 olmak üzere toplam % 24 artış sağlan    mıştır.

 

KAYNAKLARI EN ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANIYORUZ
Kdz. Ereğli Belediyesi, gerek ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan ekonomik krizi gerekse Belediyemizin mali durumu ve ekonomik gücünü dikkate alarak, kaynaklarımızın en etkili ve verimli şekilde paylaşımını hedeflemiştir.  Göreve geldiğimiz günden bugüne Başkanlığımız tüm gelişmeleri yakından izleyerek, önceki dönemde yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için olağanüstü bir gayret ve kararlılık içindedir.

 

HEDEF: ÇAĞDAŞ, ETKİN VE KALİTELİ HİZMET
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ekonomik gücünü ve mali imkanlarını, sosyal belediyecilik ve sosyal paylaşım anlayışı içinde, Belediyemiz sınırları içinde yaşayan halkımıza ve çalışanlarımıza daha çağdaş, etkin ve kaliteli hizmet sunabilmek için harcayacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.