Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli halkını Aşure gününe davet etti.

Posbıyık,  “İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı münasebeti ile 15 Kasım 2013 Cuma günü,  Cuma Namazı sonrası Abdi ipekçi Sergi Salonu’nda halkımızı Aşure Günü etkinliğimize davet ediyorum.

Bildiğiniz gibi Aşure Günü,  insanlık tarihinde çok önemli hadiselerin cereyan ettiği, acı ve mutluluğu bünyesinde barındıran önemli bir gündür. Bugün Nuh (as)’ın kendisine inananlarla birlikte Tufandan kurtulup, gemide arkada kalan yiyeceklerden pişirilen Aş’ın izi olduğu gibi, ne yazık ki, Peygamber torunu Hz. Hüseyin’in ve ailesinin Kerbelâ çölünde bir yudum suya hasret bırakılarak şehit edilmelerinin de izi vardır” dedi.

Posbıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Bu sene 10 Muharrem Aşure günü, 13.11.2013 Çarşamba gününe rastlamaktadır. Biz hocalarımızla konuştuk, o gün oruç tutanlar olacağı için biz Cuma gününü tercih ettik. Çünkü Cuma günü bir Bayram havasında bu aşureyi halkımıza ikram etmek istedik. Cuma Namazının hemen arkasından, Belediyemizin karşısında Abdi İpekçi sergi Salonu önünde hazırlatacağımız Aşureleri hocalarımızın bu gün hakkındaki açıklamaları ve duaları eşliğinde beraberce idrak edeceğiz. İlçe Müftülüğümüzü de davet ettik. Hocalarımızın duaları eşliğinde bu güne bütün hemşerilerimi davet ediyorum.”