Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu’luları Zonguldak’ta bir ilk olan ‘Akıllı Durak’ sistemiyle buluşturdu.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, tanesi 40 bin TL değerinde olan ilk akıllı durağı hibe yoluyla, belediyenin bütçesinden harcama yapmadan Kozlu halkının hizmetine sundu.
Hibe yoluyla Kozlu Belediyesine kazandırılan ve Kozlu Durağına konulan akıllı durak vatandaşların da beğenisini kazandı.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Belediye ile ilgili bütün bilgilerin verilebileceği akıllı durak sistemiyle Kozlu’muzu buluşturduk. Maliyeti 40 bin TL civarında olan bu sistemi, belediye bütçemizden harcama yapmadan, hibe yoluyla Kozlu’muza kazandırdık. Sadece nakliyesi ve kliması belediye tarafından karşılanmıştır. Kozlu durağına koyarak vatandaşların hizmetine sunduğumuz bu sistemi daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Sadece büyükşehirlerde olan bu sistemi Kozlu halkıyla buluşturduğumuz için mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bu akıllı durakta kamera sistemi, internet, enerji bağlantısı, klima, iç aydınlatma gibi özellikler mevcut. Kapı otomatik olmakla birlikte, belli saatten sonra kapısı ve aydınlatması otomatik olarak kapanıyor.
Kozlu Belediyesi’nin tüm bilgileri, araçların hangi saatte durakta olacağı, günlük haberler, akıllı duraktan takip edilebilecek, reklamlar yayınlanabilecek. Kozlu ve çevresinde yapılan işlerle ilgili slayt gösterimi yayınlanacak. Belediye bünyesindeki canlı yayınlar, belediye meclis toplantıları yayınlanabilecek.