Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, hükümetin 1404 lira yaptığı asgari ücreti, 1500 lira olarak uygulayacaklarını açıkladı

 

Çaycuma Belediyesi, hükümetin, 1.404 lira olarak açıkladığı asgari ücreti, 1.500 lira olarak uygulayacak. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, hükümetin yaptığı yüzde 8’lik zammın, yaklaşık iki katına karşılık gelen bu oranı, sosyal medya hesabından, “Çaycuma Belediyesinin 2017 asgari ücretini açıklıyorum: Net: 1.500₺. Hayırlı olsun...” cümleleriyle duyurdu. Kantarcı sayfasında, bir televizyon kanalının, asgari ücretin, 1.404 liraya çıkarıldığına dair haberinin linkini de paylaştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı şunları söyledi:

 

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

“Çaycuma Belediyesi sosyal demokrat belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini sergiliyor. Biz aylar öncesinden çalışmalarımızı yapmış, sağladığımız mali disiplinle belli bir dengeye gelen bütçemizin olanaklarını göz önüne alarak, arkadaşlarıma, ‘Hükümet ne açıklarsa açıklasın, biz 1.500 liradan aşağıya düşmeyeceğiz’ demiştim. Nitekim asgari ücret 1.404 lira olarak açıkladı. Biz sözümüzü tutup, 1.500 lira olarak uyguluyoruz. Bundan, 210 taşeron çalışanımız etkilenecek.  Çaycuma Belediyesi büyük bir ailedir. Çalışanlarımız ailemizin en değerli fertlerini oluşturur. Onları, insanca yaşam düzeyine yükseltmek bizim görevimizdir. 1.500 lira taban ücrettir. Fazla mesai ve diğer ödemelerle bu rakam, gerçekte, çok daha yukarılara çıkmaktadır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”