Karadeniz Ereğli Belediyesi ilçe genelinde bulunan tüm camilerde temizlik çalışması başlattı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı belediye meclis üyeleri, belediye personelinin de katılımı ile Bozhane Camisinden başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

TEMİZLİK İŞLERİ BAŞLATILDI

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı yaptığı açıklamasında, Allah'ın mescitlerini ancak iman eden namazını kılan, zekatını veren ve yalnızca Allah'tan korkan Allah'tan başkasından korkmayan insanlar yapar imar eder buyuruyor. Kur'an-ı Kerim'de geçen bu imar kelimesi bakınız Cami Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneklerimizi vardır imar sadece camiyi yapmak değil aynı zamanda yaşatmak ve kollamayı da içerisine alan bir kavramdır. Bu sebepten ötürü Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernekleri olarak cami derneklerimiz kurulmaktadır. Karadeniz Ereğli Belediyesi camilerin temizlik işlerini başlatmıştır. Bunun ile ilgili belki de Türkiye'de camilerde kullanılmamış makineleri kullanarak bu işlemleri gerçekleştireceğiz. Diyanet İşleri Bakanlığımızın da yayınlamış olduğu raporlarında bu görevi belediyelerimizden beklentisi olduğunu görüyoruz. Camilerin temizliğini yapan belediyelere teşekkür göndermeyi de kendi uhdesine almış dedi.

YARIM SAATTE TEMİZLİK

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da yaptığı, hayırlı bir hizmete başladıklarını söyledi. Camilerin temizliğinin belediyelerden istenildiğine dönük genelgelerin geldiğini belirten Posbıyık, Belediye olarak zaman zaman camilerde temizlik yapıyor idik, bugüne kadar yetişebildiğimiz kadarı ile bu işlemi  yapabiliyorduk. Bunun böyle olmayacağını tüm camilere hizmet gitmesini inandığımız için yeni bir ekip oluşturduk. Orijinal bir makine getirdik Türkiye'de ilk defa kullanılan köpük yayıp tamamen temizlemeyi yarım saat içerisinde yok eden bir makine. Tüm camileri yıkayacak temizleyecek kadar zamanımız var, her bakımdan da güçlüyüz. Sadece bize hocalarımız, muhtarlarımızın müezzinlerimiz müracaat ederek sıra alması gerekiyor. Sıranın gelmesi ile ekiplerimiz gelecekler ve camilerimiz temizliğini yapacaklar. Belediye olarak bunu bir görev olduğunu bildiğimiz için yapıyoruz sözleri ile konuştu.

DİLEKÇEYE CEVAP BEKLENİYOR

Posbıyık, belediyenin yeni uygulamaya koyduğu cenaze hizmetleri ve sağlık hizmetlerinin de sorunsuz olarak devam ettiğini ilçe merkezinde bulunan Bozhane ve Hatip Camilerinde vatandaşların yağıştan etkilenmemeleri için çadır yapılacağı bilgisini verdi. Posbıyık, Ereğli Kaymakamlığına dilekçe ile başvurduklarını ve Ramazan ayından önce ilçe merkezinde bulunan tüm camilerin minarelerinin ışıklandırma projesine izin beklediklerini gerekli izinin gelmesi ile çalışmalara başlayacaklarını belirtti.