Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi hizmette sınır tanımıyor. Acil kan temininden sigara bıraktırmaya kadar çeşitli hizmetler veren merkezin takip ettiği ve hizmet verdiği kayıtlı hasta sayısının 2 bin 428'e ulaştığı bildirildi

Kozlu Belediyesi'ne bağlı Hasta Takip Merkezi'nin Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, merkez tarafından kayıt altına alınan ve her türlü işlemlerinin takip edildiği kayıtlı hasta sayısının 2428'e ulaştığını söyledi.

REFAKAT HİZMETİ DE VAR
Hastaların ve yaşlıların evden alınıp, hastaneye götürülmesinden her türlü ilaç ve medikal malzeme teminini, tahlil ve refakat işlemlerinin bizzat merkez çalışanları tarafından takip edildiğini hatırlatan Alagözoğulları, merkezin il dışına sevkli hastalara da refakat hizmeti vermeye başladığını da ifade etti. Merkezin görev alanı ve sorumluluklarının her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Alagözoğulları, yapılan hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

EVDE TEMİZLİK HİZMETİ
Merkezimiz aracılığıyla beldemizde 150 çocuk sünnet ettirildi. 14 hastaya tam fonksiyonlu, elektrikli yatak verildi.25 tekerlekli sandalye, 7 engelliye akülü araç verdik. Bunun yanı sıra yaşlılara evde traş hizmeti, eve bağımlı ve yatalak hastalarımıza evde temizlik hizmeti verdik. 60 belediye personelini ücretsiz check-up'dan geçirdik. 4 hastaya protez bacak, 1 hastaya takma göz, 8 üniversiteli öğrenciye eşya yardımı, 16 kişiye koltuk değneği verdik. Fidan hediyeli pil toplama kampanyasında ise 250 meyve fidanı dağıttık. Mavi kapak kampanyasında 4 tonu aşkın mavi kapak toplanarak, geri dönüşüm firmalarına teslim edildi. 250 çocuğa kırtasiye yardımı yaptık.

ACİL KAN BANKASI DESTEĞİ
Belde insanı acil kan lazım olduğunda gece gündüz bize müracaat etmesi halinde kan teminini sağlayan acil kan bankası hizmetini başlattık. Van Depremi'nden kaçarak bölgemize gelen 4 öğrenciye okul kıyafeti yardımında bulundu. Evleri yanan 2 aileye eşya yardımı yaptık. Sigara bıraktırma kampanyamız kapsamında 4 sigara tiryakisi, tamamen sigaradan kurtarıldı.Belde insanına yaptığımız bu hizmetleri, Belediye Başkanımız Ali Bektaş'ın verdiği sınırsız yetki ve tam desteği ile gerçekleştirdik. Bu yetki ve destekle hizmetlerimizi son sürat sürdüreceğimizden kimsenin endişesi olmasın bizim için halka hizmet hakka hizmettir. Alagözoğulları şimdi ise, belde halkında ücretsiz şeker hastalığı taramasının yapılacağı bir kampanyayı hedeflediklerini kaydetti.