Kdz. Ereğli Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni gerçekleştirildi.

 

Bu yıl 17.si düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 125 çocuğu sünnet ettirecek olan Karadeniz Ereğli Belediyesi, tıbbi operasyonlar öncesinde çocuklara güzel ve keyifli bir gün yaşattı. Saat 17.00'de sünnet olacak çocuklarla ailelerinin belediye önünde toplanmaya başlamasıyla start alan etkinlikler kapsamında ilk olarak çocuklarla birlikte şehir turu atıldı. Sünnet Treni ile kent merkezi-48 Evler güzergahında turlayan çocuklara kalabalık bir araç konvoyu da eşlik etti. 

Şehir turunun ardından da çocuklar, kendileri için sahil bandındaki amfi tiyatroda gerçekleştirilen programda neşeli dakikalar geçirdiler. Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ile animatörlerin hazırladığı eğlencede, yarışma ve çeşitli etkinliklerle eğlenen çocukların mutluluklarına Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da ortak oldu.  

Amfi Tiyatro'daki programda bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şölene katılan tüm konuklara ve ailelere teşekkür etti. Geleneksel sünnet şöleni dahilinde sünnet ettirilmek istenen her çocuğu kabul ettiklerini kaydeden Başkan Posbıyık; … Belediye olarak, evlatlarımızın sünnetlerini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere güvenerek çocuklarını teslim eden ailelere de şükranlarımızı sunuyoruz…, dedi. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak 17 yılda 3 bin 25 çocuğu sünnet ettirdiklerini ve bu yıl da 125 çocuk için müracaat edildiğini kaydeden Başkan Posbıyık tüm müracaatları kabul ettiklerini belirttiği konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: … Çocuklarımız 3-7 Eylül tarihleri arasında Echomar Hastanesi'nde sünnet ettirilecek. Hastanede, hijyenik bir ortamda ve doktorların nezaretinde sünnetlerini olacaklar. Bizler de sünnetlerinin öncesinde onları eğlendirmek istedik. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini görmek de hepimize nasip olur.

Başkan Posbıyık'ın konuşmasının ardından yaklaşık iki saat süren şölende eğlenceli anlar yaşandı. Başkan Posbıyık ve davetliler tarafından çocuklara, şölene sponsor olan firmaların takdim ettiği hediyeleri de verildi. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 17.kez düzenlenen şölene bir kutlama mesajı gönderdiği belirtildi.