Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından içerisinde çocuk oyun alanı, engelli oyun alanı,  fitness aletleri, kamelyası, oturma grupları ve çevre düzenlemesinin yapılacağı oyun alanları için çalışmalar sürüyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halis Geçdoğan, yaptığı açıklamada  "Çocuk oyun alanları için yer tespiti yaptığımız Sosyete Pazarı Yanı, Yeni Belen Mahallesi, Akarca Mahallesi, Beyçayır Stadı Yanı, Kestaneci Mahallesi, Kirmanlı Mahallesi ve Şen Evler Mevkii oyun parkları yapılacak. Bununla ilgili ihale çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz; 23 mahallemize 23 oyun ve spor alanları oluşturmak. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
BAĞIŞTA BULUNUP İSİM VEREBİLİRLER
 Belediye Meclisimizin Mart ayı toplantısında aldığı karar doğrultusunda vatandaşlarımız belediyeye bağışta bulunarak çocuk oyun alanlarına kendilerinin veya yakınlarının isimlerini verebilecekler" dedi.
ÇÖP KONTEYNIRLARI YENİLENİYOR
Çöp Konteynırlarının da yenilendiğini belirten Müdür Geçdoğan, şunları söyledi: Ereğli genelinde çöp toplama noktalarında bakım ve ıslah çalışmaları yapıyoruz. Çöp konteynırlarını yeniliyoruz. Ayrıca çevre sağlığını ve görüntüsünü önlemek amacıyla çöp konteynırlarının çevrelerini sacla kaplayıp çeşitli çevre sloganları yazıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak hedefimiz; çöp toplama merkezlerinin gerek sağlık gerekse görüntü açısından kendin temiz noktalarından bir tanesi olmasını sağlamak".