Çaycuma Belediyesi, düzenli geliri olmayan, ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmak üzere, hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla, "Yardımını Yolla, Garibanı Kolla" adı altında yardım çadırı oluşturdu.
İşyerleri ve evlerde az kullanılmış veya kullanılmayan ihtiyaç fazlası giyim kuşam, ev malzemeleri, beyaz eşya, eğitim araç ve gerekleri, hayırsever vatandaşların gönüllü bağışlarıyla, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere Belediye Yardım Çadırı'nda toplanacak.
Toplanan bu yardımlar kayıt altına alınarak, mahalle muhtarları ile duyarlı vatandaşların beyanlarıyla tespit edilen ailelere ulaştırılacak.
Çaycumalıların çok duyarlı ve yardım seven insanlar olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Hala elinde çamaşır yıkayan aileler var. Bahçede ateş yakıp yemek pişiren aileler var.
Gelin, işyerimizde, evimizde kullanmadığımız, eşyaları bu ailelere hediye edelim. İhtiyaç fazlası eşyalarımızı değerlendirelim. İnsanlarımız arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu daha da geliştirelim" dedi.Yapılan yardımların özen ve titizlikle çadırda muhafaza edilerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara onurlarını rencide etmeden imza karşılığında teslim edileceğini belirten Başkan Gülşen, "Bizi diğer toplumlardan ayıran, çevremize olan duyarlılığımız, vicdanımız, yardımlaşma ve dayanışma duygumuzdur. Kampanyamıza herkesimin desteklerini bekliyoruz" dedi.