Kdz Ereğli Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, “Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı olan Opr.Dr.Recep Erdoğan’ın, kamuoyunu yanıltıcı, mesnetsiz ve bilgiden yoksun bazı açıklamaları nedeniyle, Kdz.Ereğli Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü olarak, toplumu bilgilendirmek adına, bu açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir” derildi.

 

Belediyenin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

Belediyemiz, kanalizasyon atık sularını fiziksel arıtma akabinde Derin Deniz Deşarj Sistemi ile uzaklaştırmaktadır. Söz konusu sistem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul gören ve bu kurumun iznine bağlı olarak çalıştırılan bir sistemdir. Derin Deniz Deşarj Sistemi, ilgili yönetmeliklere bağlı olarak işletilmekte ve belediyemiz tarafından kurulmuş olan “Atıksu Online İzleme İstasyonu” vasıtasıyla da atıksu analizleri otomatik olarak 5 dakikalık periyotlar halinde yapılarak bakanlığa online olarak gönderilmektedir.

“Derin Deniz Deşarj Sistemi”, günümüzde de bilim, çevre ve kamu tarafından uygun ve kullanılabilir olarak değerlendirilmekte olup deniz çevresinde konuşlanmış ve deniz tabanı ile kıyı özellikleri uygun olan yerleşim yerlerinde uygulanmaktadır. (Örnek olarak; Alaplı  ilçesinde Derin Deniz Deşarj Sistemi projesi yapılmış ve inşaatı halen devam etmektedir.)

Kdz Ereğli Belediyesine ait Derin Deniz Deşarj Sistemi projesi de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından hassas bir şekilde hazırlanmış olup, İller Bankası tarafından uygulanmış ve Belediyemiz tarafından da günümüz teknolojileri  kullanılarak geliştirilmiştir.