Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 'İlçemizde okul yapılması için 10 bin metre kare arsayı Belediye meclisi kararıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettik dedi.
Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçemizde daha çok okul yapılması için Belediye olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Kaymakamımızla birlikte İlçede okul yapımı için uygun olan yerleri tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Çimenoğlu, şöyle dedi;

Bundan 1 ay önce Sayın Kaymakamımızla birlikte Valimizi ziyarete gitmiştik. Sayın Valimiz bize bölgede bu yıl birçok okul yapılacağını Alaplı'da da okul yapılacağını bizlere ifade etmişti. Bizde Kaymakamımızla birlikte bir çalışma yaparak okul yeri için en uygun yerin 690 evlerdeki arsa olduğuna karar vermiştik. Bu alan tapusu Belediye ait olan 10 bin metre kare bir arsa idi.
Burada imar değişikliği yaparak bu ayki Belediye Meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin oyu ile Milli Eğitim Müdürlüğüne Okul yapımı için tahsis edilmiş oldu. Bu alanın hemen yanında merkezi ilköğretim okulu, onun yanında öğretmen lisesi,karşısında futbol sahası ve Halk eğitim merkezi bulunmakta İlçemizin en güzel yerlerden birisidir.Alaplımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Temennimiz bir an önce buraya yapılacak okulun projelerini hazırlanıp bitirilmesidir. Sayın valimize ve milletvekillerimize ilçemize gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum.