Kdz.Ereğli Belediyesi 2 bin 500 kişiye gıda yardımında bulunuyor. Çok sayıda belediye personelinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Posbıyık, Muhtarların ve zabıtanın tespit ettiği kişilere yardımda bulunuyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız varsa zabıta müdürlüğüne müracaat etsinler, yardımda bulunacağız dedi.

 

Elif Otel ile Erdemir ofis binası arasında Kadir Gecesi günü Ereğli halkına iftar vereceklerini söyleyen Posbıyık, Yine aynı gün amfi tiyatroda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bir yandan da sünnet şöleni hazırlıkları sürüyor. Kriz nedeniyle belediyeye sünnet için başvuran vatandaşları geri çevirmeyeceğiz. Sayı ne olursa olsun bunu yapacağız sözleri ile konuştu.

 

Kdz.Ereğli Belediyesi ihtiyaç sahibi 2 bin 500 kişiye 1 aylık yetecek kuru gıda yardımında bulundu. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu girişinde düzenlediği basın toplantısında yardımlar ile ilgili bilgiler verdi. Daha önce belediyenin ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek vererek destek olduğunu ancak yaz ayı nedeniyle gıda mühendislerinin 'pilav ve tavukta sıkıntı yaşanabilir' uyarısı ile sıcak yemekten kuru gıdaya döndüklerini söyleyen Posbıyık, Bizde bu uygulamayı geçici olarak kaldırdık. Ramazan ayı çok sıcaklara denk geldiği için de kuru gıda uygulamasına başlamış olduk. 31 Mahalle muhtarımızın bizzat mahallelerde tespit ettikleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve zabıtanın mahalleleri dolaşmak suretiyle elde ettiği verilere göre bir hazırlık yapıyoruz. Bu hazırlığa göre de bu ramazan ayı boyunca tespit edilen 2 bin 500 aileye gıda yardımında bulunacağız. Gıda paketlerimiz zengin bir şekilde 3-4 kişilik bir ailenin 1 aylık gıdası. Evlerine tek tek bunları teslim edeceğiz. Bu yaptığımız yardımlarda mahalle muhtarlarına veya zabıtaya iletilmemiş olup gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız varsa Zabıta Müdürlüğüne müracaat etsinler onlara da imkanlar ölçüsünde gıda yardımında bulunacağız dedi.

 

RAMAZAN ŞENLİKLERİ

Ramazan ayı nedeniyle sahil güzergahında çeşitli aktivitelerin yapılacağını ve halkın katılımı ile Kadir Gecesi günü iftar yemeği düzenleneceğini de belirten Posbıyık şu bilgileri verdi: Her yıl olduğu gibi ramazan şenliklerini sahil bandında yapıyoruz. Amfi tiyatroda ramazan eğlencelerini hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Cumartesi günleri profesyonel ekipler geliyor açık hava sinemalarını yapacağız, Kültür Bakanlığından aldığımız filmleri göstereceğiz. Yarışmalar, semazen oyunları, çeşitli aktiviteler yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftarımızı Elif Otel ile Erdemir Genel Müdürlüğü arasındaki alanda tüm halkımızı davet ederek bir iftar gerçekleştireceğiz. İftar sonrası da Müftülüğümüzün hocaları ile birlikte Kadir Gecesi mevlid-i şerif okutacağız. Huzurlu bir ramazan ortamı vardır.

 

SÜNNET ŞÖLENİ

Posbıyık sünnet şöleni için de hazırlıkların başladığını 25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek sünnet şöleni öncesi belediyeye yapılacak tüm müracaatların kabul edileceğini söyledi. Posbıyık sözlerini şu cümlelerle tamamladı: Sünnette bu sene sınır tanımıyoruz, ülkedeki ve Ereğli'deki ekonomik sıkıntılardan dolayı müracaat edenleri geri çevirmeden sayı ne olursa olsun vatandaşlarımızın evlatlarının en önemli Mürvetlerini görebilmeleri için el birliği için şölenleri de yapacağız.