Alaplı?nın Belen köyünde,dört meydana gelen yangında  evi

tamamen yanan  7 kişilik Akyüz ailesine, belediyenin

?Gönül Köprüsü? biriminden giyecek yardımı yapıldı.

 

Belediye sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak kurulan ve yaklaşık üç aydır hizmet veren Gönül Köprüsü Mağazası?ndan, köyde ikamet etmelerine rağmen, içinde bulundukları olağanüstü durum göz önüne alınarak, Akyüz ailesine de yardım yapıldığı bildirildi. Belediyeden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

?Evi yanan Rufat Akyüz; eşi, üç çocuğu, annesi ve babasıyla birlikte ikamet ettikleri ahşap evlerinin, 7 Aralık 2009 günü öğleden sonra aniden alev aldığını ve çok kısa sürede her tarafı saran alevlerden canlarını ancak kurtarabildiklerini bildirdi. Evlerinin tamamen yandığını ifade eden Rufat Akyüz,  ?Şu anda 7 aile bireyi, kardeşim Hüseyin Akyüz?ün evinde kalıyoruz. Zaten onların ailesi 10 kişi. 7 kişi de biz gidince, 17 kişi mecburen aynı evde kalıyoruz. Yangından hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Ancak canımızı kurtarabildik. Hayırseverlerden tekrar bir eve kavuşabilmek için yardım etmelerini bekliyoruz? dedi.

Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu da, evi yanan Akyüz ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yangından giyeceklerini dahi kurtaramayan aileye, Alaplı Belediyesi olarak giyim yardımında bulunduklarını, başka acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da yardım etmeye devam edeceklerini ifade etti.?