Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Cenaze Hizmetleri bünyesine taziye çadırı alındığını söyledi.

 

Atatürk Anıtı önünde alınan taziye çadırı basın mensuplarına tanıtımı için tören düzenlendi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, bazı belediye personelinin de katılımı ile gerçekleştirilen tanıtımda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, taziye çadırı altında 40 metre kare kullanım alanı olan çadırı belediye bünyesine kattıklarını söyledi.

 

Posbıyık gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Alınan çadırlar 3 dakikada özel pompalar vasıtasıyla kuruluyor. İçerisi masa sandalye koyduğunuz takdirde 60, sadece sandalye koyarsanız 100 kişilik olabiliyor. Bölgemizde özellikle doğuda gelen vatandaşlarımızın cenazelerinde çadır kurma geleneği var, taziyeleri orada kabul ediyorlar. Bu tür cenazenin bulunduğu evlerin önlerinde bu çadırları kuracağız. Yine bu çadırları belediyemiz sağlık ekiplerinin tıbbi tedavilerinde de değerlendirebiliriz. Böyle bir olaya Ereğli Belediyesi'nin ihtiyacı vardı. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde cenaze hizmetleri, sağlık müdürlüğümüzün evlerdeki bakım hizmetleri bakımından bunun mutlaka olması gerekiyordu arkadaşlarımız gitti araştırdı en iyisini aldılar getirdiler"

 

Çadırın tanıtımının ardından Ereğli Belediyesi Sağlık ekibi tarafından Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis üyeleri, daire müdürlerinin tansiyonları kontrol edildi.