Kdz. Ereğli Belediyesi önemli bir Sosyal Sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlediği basın toplantısı ile Belediyenin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ilçe merkez ve köylerindeki öğrencileri 'Dersimiz Atatürk' filminin ücretsiz izlemesi için çalışma yaptıklarını söyledi.
Halil Posbıyık toplantıda yaptığı açıklamasında şunları söyledi:x

Senaryosunu "Şu Çılgın Türkler" ve "Diriliş" kitaplarıyla fırtınalar estiren, Atatürk'ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış yazarlardan olan Turgut Özakman'ın kaleminden çocuklara Atatürk dersi.
Sayın Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı ve 19 Mart 2010 Cuma günü vizyona girecek olan aynı zamanda Gururla, zevkle, yararlanarak izleyebilecekleri "Dersimiz Atatürk" filmini, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek merkez ve köy okullarımızdaki bize listesi verilen öğrencilerimize AKM Sinema Salonu'nda ücreti belediyemiz tarafından karşılanmak üzere ücretsiz izleteceğiz.
Okullarımızın yanı sıra; Kız Yetiştirme Yurdu, Huzurevi, Muharip Gaziler Derneği, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği,  üyeleri ve Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda askerlerimizin de filmi izlemelerini sağlayacağız.
Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için herkese gerçek Atatürk'ü anlatmak zorundayız.
'Dersimiz Atatürk' filmi gençlerimizin Atatürk'ü iyi ve doğru anlayabilmesi amacıyla bu konuda çok önemli bir fırsat. Böyle anlamlı bir projeye imza atağımız için çok mutluyuz.