Kdz. Ereğli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından kaçak yapılaşmanın engellenmesi için yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde gerekli çalışmaların yapıldığı ve kesinlikle kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceği belirtildi. 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kaçak yapılaşmayı engellemek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoır.

 

Yapı Kontrol Müdürlüğü vatandaşları kaçak yapılaşmaya karşı uyararak şu açıklamayı yaptı;   “Ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı veya ruhsat alınmadan yapıya başlandığı tespit edilirse mühürlenir. Ruhsat sahibine ruhsat alması veya yapıyı, ruhsata uygun hale getirmesi için süre verilir. Söz konusu süre içinde yaşallaşmayan yapılar ile ilgili ’’İmar Kanunu’nun‘’ ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılar başlığı altındaki 184/1 maddesi gereği söz konusu yapılar ile ilgili çesitli uygulamalar yapılmış ve yapılamaktadır.

Belediyemiz sınırları içinde bulunan yerleşim alanlarındaki yapılaşmaların; yürürlükteki kanun, plan, yönetmelik, Türk Standartları, çevre şartları, fen, sanat ve sağlık kuralları ve bütün mevzuat hükümlerine uygun olarak teşekkülünün sağlanması, vatandaşlarımızın bu kurallara uyması uymuyanlar hakkında yasal işlemlerin yapılacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu olumsuzluklara mahal vermemek adına imar ile ilgili her türlü sorun ve sorularınızı Belediyemize yazılı veya sözlü olarak müracaat edilerek ögrenilebilir. İleride doğabilecek zararların önüne geçmek için bu uygulamaların aksaksız ve kesintisiz yapılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.”