Ormanlı Belediyesi, Sarıkaya Mahallesi’ne yaptırdığı köy fırınından köylü ekmeğini ücretsiz pişiriyor. Yüzü gülen vatandaş belediye yetkililerine teşekkür etti.

 

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, yaptığı açıklamasında beldelerine bağlı Sarıkaya Mahallesinde yaklaşık 10 bin TL’yi bulan köy fırınının Ramazan ayı itibariyle hizmete vermeye başladığını söyledi. Amaçlarının hem geleneksel kültürü devam ettirmek hem de vatandaşların bütçelerine katkı sağlayabilmek. 

 

“İLK KEZ TANIKLIK ETTİK”
Köyde vatandaşların bir bölümünün ekmeğini kendisi yaptığını belirten Başol, “Biz de bu doğrultuda bir çalışma yaptık ve beldemizin en büyük mahalleleri arasında yer alan Sarıkaya Mahallesi’ne köy fırını yapımı için karar aldık. Yaklaşık 1 aylık bir çalışmanın ardından fırın tamamlandı ve Ramazan ayının ilk günlerinde vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Vatandaşımız ekmeğini hazırlıyor fırına iftar vaktine yakın bir zamanda pişirdiği sıcak ekmeği ile orucunu açabiliyor. İlk kez bir belediyenin bu yönde bir çalışma yaptığına tanıklık ediyoruz, mutluyuz. 

 

“VATANDAŞ MUTLU”
Vatandaşlarımızdan da oldukça olumlu tepkiler geliyor. Bölgemizde köy fırınlarında ekmek yapımı meşhurdur ve farklı bir lezzeti vardır. Kültürümüzü yaşatmak köylülerimiz arasındaki birlik ve beraberliği daha üst noktalara taşımak için bu yöndeki faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER
Sarıkaya Mahallesi sakinleri de Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve ekibine teşekkür ederek, “Köylünün ortak kullanım alanlarından biri olan köy fırınının yapımı bizler için son derece önemli. Köylümüz rahatlıkla ekmeğini artık pişirebilmekte. Belediye Başkanımız Bayram Başol ve ekibine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz” sözleri ile konuştular.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)