Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, değerlendirme toplantısında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, zorluklara rağmen önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Akdemir, "Hedeflerimize ulaşmamız, bütün hizmet alanlarımızda kaynaklarımızı doğru, etkin, verimli bir şekilde yasa ve düzenlemelere uygun olarak kullanmak ile mümkün olmaktadır." dedi.

Akdemir, Atık Su Arıtma Tesisi'nin hayata geçirilmesiyle şehrin daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent haline geldiğini, doğalgazı büyük ölçüde kullanabilir hale getirip, kenti hava kirliliğinden önemli ölçüde kurtarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bugüne kadar Zonguldak’ta altyapı çalışmalarına bu kadar önem verilmediğini ifade eden Başkan Akdemir, şöyle konuştu:

"Benim göreve gelmemle hep altyapıya önem verdik. Konum itibariyle Zonguldak, zor bir şehir. Ama biz, bu zorluğun bilincindeyiz. Hizmet aşkıyla yola çıktığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hangi mahallede hangi sorun varsa aciliyet durumuna göre bunları yapıyoruz. Parke çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz çalışmaları İnağzı, Yeşiltepe ve Yenimahalle istikametinde devam edecek. Çalışmalar bitince hemen yollarımızı yapacağız. Kömürümüz var. Bu enerji kaynağını Zonguldak olarak iyi değerlendirmek zorundayız. Bu şehri hep birlikte kurtarmak gerekiyor. Zonguldak-Kozlu arası hafif raylı sistem, Asma-İkinci Makas mevki yol genişletme, kızlar plajı, liman arkası ve tünel, Fener Gezi yolu ve Seyir Terası, Kapuz-Orta Kapuz Plajı birleştirme, dere yatağının ıslahı, kordon boyu düzenleme, battı-çıktı, giysi pazarı, yeni mezar yeri ve Cumhuriyet Parkı Projesi yeni projelerimiz arasındadır."