Türkiye'deki belediyeler ile Avrupa'daki belediyeler arasındaki ve Türkiye'deki belediyelerin kendi aralarındaki kardeş kent ilişkilerinin sayısının artırılması ve kapsamının geliştirilmesi amacı belediyelerin basınla ilişkilerinin güçlendirilmesi ve deneyimlerin paylaşılmasını amacıyla yapılan “İletişim ve lobicilik” semineri Ankara'da yapıldı.
AB ve Türk Belediyeleri Arasında Kardeş Şehirler Projesi Tanışma toplantısına Zonguldak Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz ile Makine Mühendisi Necati Akkaş katılırken, İletişim ve Lobicilik konuluk eğitim seminerine ise, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Ayşe Danacıoğlu Mert katıldı. Kardeş şehirler projesine ilişkin toplantıya Zonguldak Belediyesi'nin yanı sıra  Türkiye'den ve yurt dışından bir çok belediye katıldı.
Türkiye'den 10, AB ülkelerinden ise 13 belediyeden gelen katılımcıların işbirliklerine yönelik tanıtım sunumlarını yaptıkları ve öncelik verdikleri işbirliği alanlarını anlattıkları etkinlik 4 gün sürdü. Toplantının ilk iki günü yerli ve yabancı belediyeler işbirliklerine yönelik tanıtım sunumları yaparak öncelik verdikleri işbirliği alanlarını aktarırken, katılımcılar toplantının üçüncü ve dördüncü günlerinde ise, çevre koruma ve enerji verimliliği; turizm ve kültür; belediye hizmetleri (sosyal hizmetler, toplu taşımacılık, kent planlaması ve afet, itfaiye, göçmen sorunları gibi, yerel ekonomik kalkınma ve kent kararlarına vatandaş katılımı konularında grup çalışmaları yaptılar.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilip Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın teknik desteği ile İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Türkiye'de Yerel Yönetim Reformunun Uygulamasına Destek Projesi (LAR 2. Aşama) kapsamında düzenlenen belediye basın müşavirlerine yönelik “İletişim ve lobicilik” eğitimlerinin ikinci toplantısı da yine Ankara'da farklı belediyelerden gelen 28 basın sorumlusunun katılımıyla gerçekleşti. TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile LAR 2. Proje Danışmanı Ferhat Emil toplantının açılış konuşmalarını yaptıktan sonra İsveç Belediyeler Birliğinden LAR 2 Kıdemli Uluslararası Uzmanı Magnus Liljeström İsveç ve AB Deneyimleri Işığında Lobicilik İlkeleri ve Teknikleri üzerine bir sunum yaptı.
Yerel Yönetimlerde İletişim-Türkiye Uygulamaları konulu oturumda LAR 2 Kıdemli Yerel Uzmanı İsmet Hazardağlı ile Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası Eski Basın Danışmanı Orsoy Girgiç katılımcıları medya ile ilişkiler ve lobicilik konularında bilgilendirdi.