Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, Ereğli Belediyesi’ni MHP’li Belediyeler arasına katmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

 

Ereğli FM’de Yusuf Zobar’ın sunduğu Sina Çıladır ve Hasan Sarıalp’in sorularına yanıt veren Mevlüt Özdemir, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

SIRA EREĞLİ’YE GELDİ

Adaylığının açıklanmasının ardından kamuoyundan yakın ilgi gördüğünü belirten Özdemir, “Açıkçası ben kendim dahi beklemediğim ilgi ve alaka ile karşılaştım. İş dünyasından büyük ilgi gördük, sosyal toplum örgütlerinden ciddi destek geldi. ‘Biz sizin adaylığınızı destekliyoruz, sizler için yapabileceğimiz birşeyler var mı?’ diye talepte bulundular. Bunlar bizi memnun etti. Karabük, Kastamonu, Düzce bunun yanı sıra Sakarya, Bartın örneğinde olduğu gibi sıra artık Ereğli’ye geldi. Ereğli’de MHP olarak Ereğli Belediyesini kazanacağız diye düşünüyorum” dedi.

 

KADIN KOLLARI AKTİF

MHP Kdz.Ereğli Kadın Kolları’nın aktif olarak ilçede çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Başkan adayı Özdemir, “Daha aktif olabilir mi evet olabilir olacaktır da. Bizim MHP olarak gençlik kollarımız yok. Bizim Ülkü Ocaklarımız var. Ülkü ocaklarının birinci maksadı siyaset yapmak değil gençlere sosyal ortam ve ahlak kazandırmaktır” sözleri ile konuştu.

 

“SESLİ’YE YAPILANI TASVİP ETMİYORUM”

Murat Sesli’nin Yargıtay’da onaylanan durumunun sorulduğu Özdemir şunları söyledi: “Murat Sesli benim yakınen dostum, kardeşimdir. Ben 1993’de yönetime girdiğimde Murat Sesli, İl Yönetiminde idi. Benim değil tüm Ereğli kamuoyunun vicdanını yaralamıştır. İki seçim üst üste seçimlere 3, 3.5 ay kala kendisine yapılmış olan bu harekete tasvip etmiyorum. Her ne kadar bu bir hukuki hasidedir, yorum yapmayız gibi klasik bir yanıt vermek istemiyorum açıkçası. Murat Sesli bizden birisi. Onu sevenler ve bizi sevenler aynı camianın insanları. Sıcağı sıcağına fırsatçı gibi görünmek istemiyorum”

 

EREĞLİ MARKA ŞEHİR OLACAK

Özdemir konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Ereğli sahilde gezerseniz Avrupa kenti görünümü verebiliyor. 2 Gün kar yağdı, 3 yağmur yağdı Ereğli’nin halini görüyoruz. Mahalleleri zaten dile getirmek istemiyorum. Belediye binamız var hangi özürlümüz çıkabiliyor, şehrin merkezinde otopark kilitlenmiş, araç çekemiyorsunuz, 3 şeritli yolda tek şerit gidemiyorsunuz? Marka mahalleler derken biz Ereğli Avrupa Kenti diyorsak Ereğli sahili güzel bir şehir iken mahalleleri de enaz ona yakın kaliteye sahip olmalıdır. Alt yapısı, imarı, mimarı yapısıyla Ereğli artık bunları hakkediyor.

 

“EREĞLİ KAVGALI BİR KENT”

Şehirde huzur ile aile huzuru aynı şeydir sonuçta bu şehir bir ailedir. Ereğli’de kavgalı bir kent. Büyük bir kuruluşumuz var Erdemir ile Belediye kavgalı, belediye ile TSO, çok fazla isimler üzerinde duramaya gerek yok ama ana kurumlar birbirleri ile problem yaşıyorlar. Daha önce emniyet ile belediye problemliydi. Bunun sebeplerine baktığımız zaman ben bunu açıkça ana rol olarak belediyeyi görüyorum. Belediye her kurumla her müessese ile iyi geçinmek zorunda. Birlik ve beraberliği oluşturacak olan yer bana göre belediyedir. Ereğli Belediyesi’nin iktidar partisinden olursa hizmet alır deniliyor hayır alamaz. Karabük örneği ortada. Orada bir Milliyetçi Hareket Partili belediye vardır, 5 yılda 20 yıl orası gelişti.

 

“ENERJİ FESTİVALE HARCANIYOR”

Festivaller belediye ile bakıldığında belediye enerjisinin 3-4 ayını harcıyor. Millet hizmet bekliyor. Tarkan’ı getireceğim enerjisi yerine Kestaneci mahallesindeki yolları nasıl yaparım çöpleri nasıl toplarım diye enerji harcanmalı. Kültür festivali yapılacaksa Ereğli’nin bir değerinin tanıtımı varsa bu festivalde ben varım. Maksat eğlence ise sadece en büyük festivali ben yaparım diyerek ciddi paralar harcanırsa ben bunun karşısında olacağım. Kış ayında hamsi festivali var, 3 ay buna 3 ay yaz festivaline enerji harcanıyor geri kalan 6 ayla toplayamazsınız.

 

POSBIYIK’IN BÜSTÜ

Ben Halil Posbıyık’ın kendi büstünü diktiğine inanmıyorum, olmayacağını düşünüyorum. Bana çok mantıklı gelmiyor. Kendisinin haberi yoktur, başka birisi jest yapmıştır”