Kdz. Ereğli Belediyesi'nin geleneksel iftar yemeğinde konuşan Başkan Halil Posbıyık, yardımın gizlice yapılmasının önemine değinirken, yardım yapmayı düşünen hayırseverlere de adres vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesinin geleneksel iftar yemeği Erdemir'e ait Eski Bağlık Gazinosu'nda yapıldı. Yemeğe katılımın yoğunluğu dikkat çekerken,  iftar saatinde Kdz. Ereğli Müftüsü Osman Aydın iftarın saatini salonda ezan okuyarak bildirdi. Müftü yemek duasını da yaptırdı. İftar yemeği biterken geleneksel hizmetle ilgili bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 15 yıldan bu yana fakir ve muhtaçlara belediye olarak sıcak yemek servisi yaptıklarını vurgularken "Biz artık ramazanda yemek göndermeye alıştık. 15 yıl sıcak yemek yapıp evlere hiç kimseye hissettirmeden, yemek göndermek bize Belediye olarak belediye çalışanları olarak çok zor olmasına rağmen çok büyük mutluluk veriyordu bize" dedi.
Posbıyık bu olayı anlatmaya devam ettiği konuşmasında şöyle dedi:

YARDIMIN GİZLİLİĞİ

"Belediye çalışanları geç saatlere kadar fasulye ayıklıyordu, patates soyuyordu, soğan soyuyordu geç vakitlere kadar yemeğin pişirilmesi için bekliyor, sabahta sefer taslarına ve arabalarla en ücra köşedeki fakirleri, muhtaç aileleri bulup evlerine servis yapıyordu ve hiç kimse hissetmiyordu. Hatta Türkiye'de birçok ulusal basın Ereğli'yi bu konu da örnek göstermişti. Çok zor bir olay olmasına rağmen bundan büyük bir gurur duyuyorduk Bu sene de niyetimiz aynı şeydi. Ancak gıda mühendisleri biraz korkuttular bizi 4 saat sefer taslarında bekledikleri için sabah yemekler pişiyor, sefer taslarına konuluyor iftarda dağıtılırken aradan 4-5 saat geçiyor. Ağustos ayında olmamız sebebiyle gıda zehirlenmesi olabilir dediler. Onun üzerine biz de paket dağıtmak için hazırlığa başladık. Ereğli'de öylesine hayırsever insanlarımız var ki Allah razı olsun hepsinden, isimlerinin de açıklanmasını istemiyorlar. Her yerden yardım yağdı. Belediye olarak biz de yardım kollarımızı çalıştırdık ve şu ana kadar 1520 haneye kadar ulaştık. Ve bizim yaptığımız yardımlar hiç basının önünde belediyede falan değil, aynı yemek dağıtımında olduğu gibi arabaya koyup adresleri alıp kapı aralığından beri veriyoruz. Hiç kimsenin haberi olmuyor. Kimlere verdiğimiz de bilinmiyor, sessiz ve sakin en ücra köşedeki evlere gidip paketleri sesizce evlere bırakıyoruz.

YARDEMSEVERLERE ADRES VERİRİZ

Tabi bu insanlar nasıl belirleniyor muhtarlarımız sağ olsun onlar bize mahallelerden muhtaç ailelerin tespitlerini yapıyorlar. Bununla da kalınmıyor, peşinden zabıta tekrar bu aileleri elden geçiriyor bir yanlışlık var mı? Yanlış insana verilecek mi diye. Bunu niye söylüyorum; bu mübarek ayda, bu ramazanda yardım etmek isteyen hemşerilerimiz en iyi, en manevi en iyi adresi yardım edilmesi gereken yerleri belediyeden, bize müracaat etmek üzere illa bize vermeleri, bizim götürmemiz şart değil eğer ramazanda yardım etmek isteyenler varsa bu adresleri özellikle söylüyorum bu adresleri belediyeden alabilirler.  Her ramazan bize yardım eden Ereğli esnafına, büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum. Allah razı olsun diyorum, Allah tuttuklarını altın etsin, Allah onların yollarını, bahtlarını açık etsin, Allah onların hepsine sağlık versin diyoruz.1520 ve yaklaşık 4500 kişiye hitap etmiş olduk ve aynen yardımlarımız devam ediyor. Aynı zamanda anfi tiyatroda her akşam görsellerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sanatçı geliyor, ramazan şenlikleri de bizim bildiğimiz usulden Kdz.  Ereğli' de devam ediyor. Teşrifleriniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum."

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık iftar yemeğine katılan konuklarına hitap ederken sözlerine şöyle başladı.
"Bu akşam Ereğli'nin bir parçasını buraya getirdik Sayın Kaymakamımız burada, Belediye Başkanlarımız, Cumhuriyet Başsavcımız, MüftümüZ, sivil toplum örgütleri, Daire Müdürlerimiz, Belediye çalışanlarımız özellikle Malul Gaziler Derneği, Kız Yetiştirme Yurdu, İzmirlioğlu Huzur Evi Hakmalülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler derneği ve Şehit Polis aileleri ile birlikte hep beraber orucumuzu açtık. Allah kabul etsin diyorum. Teşrifleriniz içinde hepinize şükranlarımı sunuyorum ve hepinizi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum."

Erdemir eski Bağlık Gazinosu’nun işletmecisi Şinasi Bozkurt, ilçede yaptırdığı okullarla adı “Eğitimci dede”ye çıkan İbrahim İzmirlioğlu ile birlikte bür süre başbaşa sohbet etti.

Belediyenin iftar sofrası mütevaziydi ve gösterişten uzaktı. Bu da davete katılanların beğenisini kazandı.

Kdz. Ereğli’deki bir çok sivil toplum örgüt temsilcisi de iftar yemeğine katıldı.

Kdz. Ereğli ilçe Müftüsü Osman Aydın, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kyamakamlık Yazıişleri Müdürü Neriman Efe’de belediyenin iftarına katılanlar arasındaydı.

Kdz. Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Bleediyenin danışmanlarından Kemal Özer, Müsiad Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, Bazı Belediye Meclis üyeleri; Belediyenin yeni Yapı Ruhsat Denetim Müdürü Nezih Anıl ramazan ayının huzur ve dayanışma kültürünü aynı masada paylaştılar.

Erdemir’in eski Bağlık Gazinosu bu kez Kdz. Ereğli Belediyesi’nin iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Kasım Ayı’nda Şinasi Bozkurt’un işletmeciliği sona erecek olan eski Bağlık Gazinosu’nu Erdemirspor’un çalıştıracağı öne sürülüyor.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Konsey üyesi Oktay Demiroğlu  ve belediyenin bazı belediye meclis üyeleri aynı masadaydılar.