Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,  açılış konuşmasında Kırmacı Mahallesindeki katı atık çöp toplama merkezinin iki ay içinde ihaleye çıkarılacağını ve kazanılarak 35-40 dönüm arazinin ise nasıl değerlendirileceği konusunda "birlikte karar veririz" dedi.  Uysal, Şehit Halisdemir Bulvarında yapılan çalışmalarda, elektrik şebekesinin yeraltına alındığını, içme suyu borularının döşendiğini ve yetersiz olan doğalgaz şebekesinin de büyütüldüğünü ifade etti.

 

 

5 Temmuz Çarşamba günü ilk toplantısını yapan ve bazı gündem maddeleri komisyonlara sevk edilen Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Meclis toplantısının ikincisi 6 Temmuz Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı ve tamamlandı.

Toplantıya, engelsiz yaşam parkı ile ilgili gündem maddesi nedeniyle bazı engelli vatandaşlar, aileleri ve rehabilitasyon merkezi yöneticileri de katıldı. Toplantı salonuna gelen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a çiçek vererek teşekkür ettiler. Gündem maddesi  görüşülmeden önce çalışmalarla ilgili bilgi veren Uysal, ilçenin tüm olumsuzluklarını barındıran Kırmacı Mahallesi'ndeki katı atık çöp tesisleri ile ilgili konuştu. Bu alanın ihale edilmesinde son aşamaya gelindiği ve iki ay içinde ihaleye çıkıldıktan sonra yapılacak çalışmalarla kazanılacak 35-40 dönüm araziyi değerlendireceklerini belirtti. Bu alanın hangi amaçla kullanılacağı konusunda meclisin birlikte karar vereceğini de söyleyen Uysal, Şehit Halisdemir Bulvarı'nı herkesin çok beğendiğini kaydetti. Bu alanda, şehrin yetersiz elektriğinin yeraltına döşenen kablolar ile güçlendirildiğini ve sürekli elektrik kesintilerinin de sona ereceğini belirten Uysal, ayrıca doğalgaz hattındaki yetersizliklerin de şebeke gücünün artırılması ile ortadan kalktığını vurgularken, Kızılcapınar Barajı'ndan 350 bin nüfusa yetecek su şebekesiyle ilgili soru döşendiğini hatırlattı.

Ayhan Atay, Mehmet Erdoğan, Nezih Anıl ve Cumhur Nalcı'nın mazaret dilekçesi vererek katılmadığı toplantıda, gündemdeki rutin maddeler oy birliği ile kabul edilerek sona eren toplantıda, Hüseyin Uysal'ın yaptığı konuşmanın tamamı şöyle:


"ÇOK DUYGULANDIM"

Gününüz bu sabahki gibi her zaman güzel olsun. Gönlünüz gibi günününüz de pırıl pırıl olsun diyorum.

Gerçekten bugün neresinden başlayayım ne anlatayım ama çok duygulandım özellikle engelli kardeşlerimizi aileleriyle birlikte aramızda gördüğümüz zaman her zaman duygularım üst seviyeye çıkıyor. Onlar gerçi beni tanıyorlar benim ne hissettiğimi biliyorlar. Hatta ilçemiz için her zaman söylediğim gibi ilçemizin ihtiyaçları var. İlçemizde çok uzun müddet hizmet eden değil en şöhretli belediye başkanı değil en mükemmel başkan değil ancak Ereğli’mizin ihtiyacı olan hizmetler iyapmak için göreve talip oldum. Ben bu hizmetler doğrultusunda da yapacağım. Ancak engelli aileleri ve engelli vatandaşlarımızın aileleri çocukları özellikle gençlerimizi daha doğrusu insanımızı inanılmaz seviyorum. Nihai hedefimiz şu olmalı engelsiz yaşam için sahilde insanlarla iç içe olacağı ailelerin de mutlulukla sahile inebileceği güzel bir mekânsal kendilerine tahsis ettik. Önümüzdeki günlerde de bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bu hizmetlerimiz bitmeyecek. Çünkü en mükemmeli yakalamak zor değil eğer inanırsak bu hizmetleri de inşallah en kısa zamanda cevap vereceğiz. Aileleri çok iyi tanıyorum sorunlarını çok iyi biliyorum kendi ailemde engelli vatandaşlar hakkında yıllardır düşüncelerimiz vardı ama Allah nasip etmedi. Burada göreve geldikten sonra da böyle bir hizmeti halkımızla buluşturmaktan dolayı da Rabbime ne kadar şükretsem azdır.



"YETMİYOR, YETERLİ DE OLMUYOR"

Şimdi bugün belki bu şekilde başladı göreve geldiğimizden beri engelli ailelerin yanındayız ama yetmiyor yeterli de olmuyoruz. Ama önümüzdeki günlerde de nihai hedefimizi söyleyeyim size bugün yanlarında olan anne babalar yarın yanlarında olamadıkları zaman gözleri arkada kalmamaları hatta bugünlerden bilmeliler ki daha iyi şartlarda sahip olunacağını bilmeleri lazım. Ama inşallah Allah’ın izniyle de bu sonuca varacağız. Bu sonucu da başaracağımızdan yüzde yüz eminim. Tüm engelli aileleri bıraktıkları zaman gözleri arkada kalmayacak. Bu yapılaşmayı da bu kurumsallaşmayı da ilçemizde bir örnek teşkil etmek suretiyle başlayarak ülkemize de buradan yaymayı arzu ediyorum. Kendilerine bir kez daha katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu mekan onların hakkıydı orda da güle güle otursunlar. Bizler toplumun her kesimine en iyiyi sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi benim şehrimde niçin yok neden yok diye hayıflanacağımıza çözümler noktasında birleşmemiz lazım birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Tabiki bugün engelli aileleri var onlar için bu bir başlangıç diyorum bu başlangıç daha. Daha güzel hizmetlerle yanınızda olacağız ama hiçbir zaman onları bırakmayacağız. Hiçbir şey yapamasak bile yanlarında olacağız dertleşeceğiz. Bunlar da bizim ailemizin bir parçası onlarla beraber hareket edeceğiz. Ve nihai hedefe hayallerimize ulaşmak konusunda da bütün engelleri aşacağız bu sorunlar açık söyleyeyim bu dertler beni daha da güçlendiriyor bu engeller daha da güçlendiriyor. Ondan dolayı hiç merak etmesinler ben hayırlı olsun diyorum. Tabi ki bu hizmetleri yaparken alkış almak için değil teşekkür almak için değil bu benim görevim ben görevimi yapıyorum.



YENİ VALİYE HOŞGELDİN

Yeni Valimizi ziyarete gittim. Valimiz Sayın Ahmet Çınar ziyaretinde ona hem ilçemiz hakkında bazı bilgiler aktardım hem de görevinde başarılar diledim. Onunla görüşmemde çok güzel bir paylaşım oldu onu sizlerle paylaşayım; her zaman söylediğimiz gibi her iyi insanın söyleyeceği bir şey şöyle ki birlikte yapacağız birlikte başaracağız ben Valimiz Sayın Ahmet Çınar’a bir kez daha ilçemize geldiğinden dolayı başarı hizmetlerinde diğer illerde olduğu bizim ilimize de ilçemize de yansıyacağını düşünüyorum ve başarılar diliyorum.



ESKİ VALİYE TEŞEKKÜR

Tabiki ilçemizden ilimizden ayrılan bir önceki Valimiz Sayın Ali Kaban’a da katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum başarılı hizmetlerinin güzel ülkemizin güzel şehri olan Malatya’da da görevinde başarılar diliyorum. Yalnız eleştiriler her zaman olacak ama Sayın Valimiz Ali Kaban benim gibi şanssızlığı şöyle oldu bir yerel seçim iki tane halk oylaması iki tane genel seçim bir de 15 Temmuz belasıyla karşılaşıp da o ilin Valisi olmak o ilçenin belediye başkanı olmak gerçekten zor iştir. Ben hakkıyla görevini çok güzel yaptığı için giden Valimiz Sayın Ali Kaban’a teşekkür ediyorum. İnşallah Yeni Valimiz de güzel hizmetlerini ilçemize de gösterecektir. Neden ilçemize dedim kendileri yıllar öncesinde askerlik dönemini Karadeniz Ereğli Garnizon Komutanlığında yapmış tabi Allah nasip ediyor bir ilçede askerlik yapıyorsunuz ondan sonra hop görev yaptığınız ilçede bir vali olarak atanıyorsunuz. Bu da çok duygusal anlamlı bir buluşma.



KIRMACI ÇÖPLÜĞÜ

Kırmacı’da bir çöplüğümüz maalesef daha doğrusu katı atık depolama alanımız vardı burası hem metan gazı hem çöplüğün ağırlığından dolayı kayma meydana geliyor ve yolda da kayma oluyor. İnşallah önümüzdeki bir iki ay içerisinde de bunun da bütün hazırlıklarını yaptık teknik şartnameler hazırlanıyor en kısa zamanda bu da ihaleye çıkacak. Yani bizler 1950 yılından beri 70 yıldır oradaki katı atık depolama alanından başka depolama olarak kurtularak burayı da ilçemize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Tahmin ediyorum bir iki ay içinde de ihale süreci tamamlanır ben de sizlerle paylaşırım. Tabiki o alanda 35-40 dönümlük bir arazi var o arazide de yeni bir yaşam alanı o yaşam alanını da niçin kullanırız onu da beraber konuşup paylaşırız.



DUBLE YOLA CEPLER VE OTOBÜS DURAKLARI

Dün burada muhtarlarımız vardı muhtarlarımızın gelme sebeplerinden bir tanesi bildiğiniz gibi ilçemiz Gülüç Irmağı’ndan Kepez’e kadar 10.5 kilometre boyunda bir duble yol yapıldı.  Yolumuz gerçekten alt yapısıyla çok güzel bir yol oldu fakat problemimiz şuydu cepler ve ilçemizdeki eski giriş alanlarının farklı kapatılmasıydı. Bu konuyu da göreve geldiğimizden beri doğrusu yol bittiğinden beri bizler bazı bölgeler için girişler ve çıkışlar ve cepler konusunda çalışmalar yaptık. Bu alanda bu bölgede 34 tane cep gerekiyor durak gerekiyor bizim Ulaştırma Müdürlüğümüz de bu konuda durak ihalesine çıktı yeni duraklar koyacağız. Durakların yerlerini tespit ettik ve buralara durak çalışmaları da inşallah yağmurlar başlamadan önümüzdeki günlerde bu durakları yapacağız. Ama asıl problemimiz sizlere örneklerle anlatmak istiyorum bir tanesi düğün salonu düğün salonundan çıkış kapandığı için buradan geriye döndüğün zaman hem yolun ikinci şeridini kaplamakta hem de akan yolun akıcılığını kesintiye uğratmakta bu da zaman kaybına yol açtığı için trafik daha yoğun ve kalabalık olmaktadır. Öncelikle burayı açacağız onun arkasından Kavaklık bölgesinden çıkan araçlar, Göçmenlerden çıkan araçlar Kepez’in alt bölgelerinden çıkan araçların tamamı orada araç yoğunluğu yapmakta ve yan emniyet şeritlerimiz olmadığı için ambulansların veyahut da acemi olanların sıkışıklığına yol açmaktadır. Sizlerin de bildiği gibi yeni hastanemiz o bölgeye taşındı o bölgeye günde 4 bin 5 bin hastamız gidiyor o yolu rahatlatmamız lazım. Ben buna stend diyorum hani kalbe stend koymak gibi. Bu stendleri koymamız lazım ve daha da olmuyorsa bu bypassları yapmak lazım. Yani kalbe stend koymak gibi rahatlatıcı önlemler veyahut olmuyorsa bypasslar yapmak gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu bypassları bu stendleri koymak için uğraşlarımız devam edecek.



HALİSDEMİR BULVARI

Bunun dışında geçenlerde bir espri anlattılar ben de sizlerle bu espriyi paylaşmak istiyorum. Sizlerin de bildiği gibi bizim Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı çok güzel oldu. Herkes çok beğeniyor gerçekten özellikle şehit dışından gelenler çok beğeniyorlar. Ancak benim beğenmem daha farklı tabi herkes farklı gözle bakıyor benim oradaki en beğendiğim olay 800 kiloluk su borularının ilçemize arıtma tesislerinden gelen suyun gelmesi inanılmaz bir geniş alanlarla o yerin altına indik önümüzdeki Ağustos ayında da inşallah bu suya kavuşacağız. 350 bin nüfusa yetecek bir suya kavuşmuş olacağız ama önemli olan suyun niteliği suya kavuşacağız. Burada yaptığımız aslında ikinci çalışma benim gördüğüm çalışma var yüksek gerilim hatlarının enerji hatlarının yerin altına alınması 10.5 kilometre boyunca enerji hatlarını yerin altına alındı burada. Buradaki önemli olan şuydu biliyorsunuz ilçemiz büyük bir büyüme içinde nüfusumuz artıyor binalar artıyor. Ve binalar eskisi gibi 5-6 katlı değil neredeyse 300 dairelik apartmanlar yapılıyor. Enerjimiz yetmiyordu şimdi suyun bol zamanlarında göreve başladığımız özellikle rüzgar çıksa yaprak kımıldasa enerji kesintileri oluyor deniliyordu. Ancak buranın enerjiyi yerin altına almakla hem yüksek gerilim hatlarını yerin altına aldık hem de 31.5 kv enerji hatlarını da çıkarttık inşallah önümüzdeki yıllarda enerji hatlarımızda kesintilerimiz olmayacak. Aynı zamanda enerjinin yanında yerin altına bir hizmet daha yaptık. 18 inçlik çelik borularla şehrimizdeki doğalgaz özellikle merkezden Kadıtarlası tarafına doğalgazımız yetmiyordu enerjimiz yetmiyordu bu hizmetlerimizi tamamladık. Tabi bunların hepsi yerin altına indi. Ama hiç kimse bunun haricindeki orada çöp kutularını ve yolları görüyor. Biraz önceki espriyi açmak istiyorum tabi 3-4 yılda yurtdışından gelen bir vatandaşımız tabi çocuğu araba kullanıyor yorulmuş çocuğuna demiş ki Ereğlili kendisi Ereğli’ye girerken oğlum yanlış yere girdik herhalde dön demiş fakat çocuk dönecek yeri ararken Göztepe Köprüsünü görünce tamam oğlum demiş yanlış değil ama buralar çok değişmiş ben bile tanıyamadım demiş. Yani Göztepe Köprüsünü görmese Ereğli olduğuna inanmayacak o yollardan geçtikten.



KÜLTÜR VE SANAT

Bu da çok büyük bir hizmet diye görüyorum. Bu hizmetlerimiz tabiki anlatılacak çok şeyler var. Ben de sözlerimiz daha fazla uzatmadan asıl önemli olan saat 7’den sonra geç vakitlere kadar. Hep diyorum şehirlerin bir stratejisi olmalı diye kültür, sanat konusunda da stratejik planlarımızı yapmaya başladık. Biz burada konuşuyoruz önümüzdeki günlerde tabiki biz göreve geldiğimizden beri kültür ve sanat üzerinde kültür varlıkları üzerinde çalışmalarımız vardı işte bu çalışmaların dışarıdan gelen dışarıdan destek veren arkadaşlara da stratejik planımızı haritamızı anlatacağız. Bunlardan dolayı da buradan bu çalışmaları dün akşam da geç saatlere kadar çalıştık dışarıdan katılan hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Sizlerin de tanıdığı kişiler ama önümüzdeki günlerde çok geniş katılımlı toplantılar yapacağız.



GEZİLECEK EN GÜZEL 10 YERDEN BİRİ EREĞLİ

Şunu anlatmak istiyorum özellikle sorumluluğumuzu biliyorum ben şuna kalpten inanıyorum bizim ilçemiz Türkiye Cumhuriyeti’nde gezilmesi görülmesi gereken bilinmesi gereken en iyi 10 yerden bir tanesi. İddia ediyorum 10 yerden bir tanesi. Bunu sağlayacağız önümüzdeki günlerde de göreceksiniz.