Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün Zonguldak’ta düzenlediği kursu Çaycuma Belediyesi’nden  Zabıta Memurlarından Mustafa Berber’in başarıyla tamamladığı ve  “Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memuru” unvanını kazandığı şöyle bildirildi:

“Buna göre Berber, Çaycuma ilçe hudutları içinde 3. sınıf ticari ölçü aletlerinin her türlü kontrol ve muayenesini yaparak damgalamaya yetkili oldu. Talep edildiği takdirde belde belediyelerine de hizmet verecek olan Berber yetki belgesini İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Resul Acar’ın elinden aldı.”

DAHA ETKİN HİZMET

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince her türlü ölçü ve tartı aletinin iki yılda bir mutlaka muayenesinin yapılması gerekiyor. Bu zaman değin, ilçemizde, uzunluk ve hacim ölçümü yapan aletlerle terazi, baskül, kantar gibi ağırlık ölçüm aletlerinin muayenesi Zonguldak’tan belli periyotlarla gelen ekiplerce yapılıyordu. Belediyede bu birimin oluşmasıyla artık buna gerek kalmadı. Bundan sonra denetimlerimizi daha sık periyotlarla yapabileceğiz. Halkımızın güvenli alışveriş yapabilmesi için daha etkin hizmet vereceğiz. Kursu tamamlayıp, katıldığı sınavı başarıyla veren personelimizi kutluyorum” dedi.