Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ilçede faaliyette bulunan beş katlı belediye hizmet binasına asansör yapılacağı müjdesini verdi.
Devrek şehir merkezinde bulunan beş katlı hizmet binasında işi olan özellikle engelli ve yaşlı vatandaşları olumsuz şekilde etkilendiğinin farkında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek İlçe Merkezinde vatandaşlara hizmet veren Devrek Belediyesi Hizmet Binamızda yapıldığı o yıllarda her nedense asansör sistemi yapılmamış Zaman geçtikçe bunun ne kadar gerekli ve elzem olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Özellikle ilçemizde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın belediyede işlerini görebilmeleri için ya memur vatandaşın yanına geliyor ya da vatandaş memurun yanına birilerini gönderiyor. Aslında Avrupa Uyum Yasalarına göre üç katı geçen tüm kamu ve özel binalarda asansör sistemi bulunması şartı aranmaktadır.
Eğer bu süre uzatılma ise Temmuz 2012'ye kadar bu sistemin bitmesi gerekmektedir. Belediyemize asansör konusunda birkaç firma geçtiğimiz aylarda fiyat verdi.
Bu sistemi kurmak için binamıza en iyisini ve kalitelisinin hesabını yapıyoruz. İnşallah Temmuz ayına kadar hizmet binamızda asansör sistemini hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Özellikle yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız için büyük kolaylık olacağını ümit ediyorum dedi.