Ereğli Belediyesi'ne kimliği belirsiz kişi tarafından, 25 Mart 2013 günü saat 12.00'de belediye önünde bombalı saldırı gerçekleştireceğim tüm Türkiye'nin haberine yazılı e-mail gönderen kişi Ereğli polisinin titiz çalışmaları sonucu kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

 

Son dönemde ilçede suç ve suçlular ile mücadelede önemli başarılara imza atan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kısa sürede olayı çözmesi vatandaşın da takdirini kazandı.

 

Elde edilen bilgilere göre Ereğli Belediyesi elektronik posta adresine gelen, 25 Mart 2013 günü saat 12.00'de belediye önünde bombalı saldırı gerçekleştireceğim tüm Türkiye'nin haberine yazısının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu. Polislerin yaptığı titiz araştırmanın ardından elektronik postayı gönderen kişinin O.Y., isimli vatandaş olduğu tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan O.Y. emniyetteki ifadesinde, Ereğli Belediyesine daha önce bazı şikayetler için e-mail gönderdiğini ancak hiç ilgilenilmediğini böyle bir e-mail göndererek ilgilenip ilgilenilmeyeceğini merak ettiği için gerçekleştirdiğini söyledi. Yıldız ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay ile ilgili ise soruşturma sürüyor.  

 

(HABER: MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)