Alaplı sanayi sitesi esnafı çöpleri bir aydır toplamayan belediyeye tepki göstererek çöplerin atıldığı alandaki çöpleri ateşe verdi.

 

Alaplı’da sanayi sitesinde zamanında toplanmayan çöpler sorun oldu. Belediyenin bir aydır çöpleri toplamadığını iddia eden sanayi sitesi esnafı çöplerin atıldığı alandaki çöpleri ateşe vererek belediyeyi protesto ettiler.

Çöplerin ateşe verilmesi dumanla kaplanan sanayi sitesinde kara bulutlar oluşurken olay yerine gelen itfaiye ekipleri ateşe verilen çöplerin tehlike oluşturmaması ve çevreye yayılmaması için tazyikli suyla çöp yangınına müdahale etti. Çöplük kısa sürede söndürüldü.

Konuyla ilgili görüş belirten sanayi sitesi esnafı belediyenin sanayi sitesini görmezden geldiğini ve yeterli hizmeti sunmadığını iddia ettiler. Çöplerin bir aydır toplanmadığını ve çevreye kötü kokuların yanı sıra mikrop saçtığını belirten sanayi sitesi esnafı belediyenin haftada bir kereye mahsus da olsa çöpleri toplamasını beklediklerini kaydettiler. Sanayi sitesinin belediye hizmetlerinden mahrum bırakıldığını öne süren esnaflar, ”Sanayi sitemiz yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulmuyor. Yollarımız köstebek yuvası, tozdan geçilmiyor. Belediyemiz en azından yolları yıkayabilir, bunun yanı sıra çöplerimiz düzenli toplanmıyor. Daha öncede bu çöp alanını birkaç kez yandı. Belediyemizden sanayi sitesine hizmet getirmesini yollarımızın yapılmasını, çöplerimizin haftada bir kere dahi olsa toplanmasını istiyoruz” şeklinde görüş belirterek tepkilerini dile getirdiler.