Kdz. Ereğli’deki Selen Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin genel kurulunda kooperatifin görevinin sonuna gelindiği ve bu nedenle tasfiyesine doğru gidildiği vurgulandı.

11 yıllık başkanlık görevini bırakan Fahri Saka, 250 işyeri sahibine tapularını vermenin mutluluğu ile veda etti. Saka’nın yerine bu göreve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin meclis üyelerinden Cumhur Nalcı getirildi.

Kdz. Ereğli-Zonguldak karayolu üzerindeki Belen Sanayi Sitesi’nde siteyi kuran kooperatif yasal sorumluluklarını eksiksiz yerine getirerek tasfiye sürecine girmenin mutluluğunu yaşıyor. Belen Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin genel kurulunda bu tasfiye süreciyle ilgili değerlendirmeler yapıldı ve kooperatiften sonra yönetimi sürdürecek olan “SİTE YÖNETİMİ”nin de oluşumu sağlandı.
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyelerinden Cum hur Nalcı’nın divan başkanlığına getirildiği kongrede konuşan Kooperatif Başkanı Fahri Saka şunları söyledi: “Bakanlığa borçlarımızı ödeyerek tapuları dağıttık. Şimdi arkadaşlarımız bu tapuları ile
KOSGEB’ten ve bankalardan ipotek göstererek kredi alabiliyorlar. Kooperatif olarak borcumuz yok. En son olarak Kdz. Ereğli’deki emlak vergileri arttığı için tapu sürecinde tahmini bütçemizin üzerine çıkmak zorunda kaldık. Tapu işlemlerinde maliyetimiz arttı. 250 tapunun tamamını aldık ama, bize borçlarını ödemeyen 20 işyeri sahibinin tapusunu tapular bizde olmasına rağmen vermedik. Onlar da borçlarını kooperatife ödediklerinde tapularını hemen alabilecekler. 225 işyerinin bize toplam maliyeti 3 milyon TL oldu.”
Fahri Saka, kooperatifin tasfiye olması ile sitedeki yönetimin Site Yönetimi uygulamasıyla devam edeceğini de belirterek, bundan böyle görevi site yönetimini de oluşturacak arkadaşlara devir etmek istediğini belirterek herkese teşekkür edip 11 yıllık başkanlık görevini bıraktı. Daha sonra yapılan seçimlerde; Cumhur Nalcı, Hasan Pamuk, Cengiz Güneş, Suat Bekar ve Orhan Akçabelen Yönetim
Kuruluna, Nizamettin Dönmez, Satı Safran ve Şaban Okur’da Denetim Kurulu üyeliklerine seçildiler. Divan Başkanı Cumhur Nalcı’da, Fahri Saka başta olmak üzere kooperatifin bugünlere gelmesinde olan tüm yöneticilere teşekkür etti.