Krize rağmen 2016 yılında ödenecek kredileri ödeyerek tapularındaki şerhi kaldırma başarısına imza attılar.

 

 Kdz. Ereğli-Zonguldak yolu üzerinde bulunan Belen Sanayi Sitesi’nde ekonomik krize de kafa tutan gelişmeler yaşanıyor. Sanayi Sitesi’nde 1998 yılından itibaren Halk Bankası’ndan alınmaya başlanan inşaat kredilerinin tamamı vadesine 6 yıl daha bulunmasına rağmen tamamen ödendi.

 

Belen Sanayi Sitesi Kooperatifi Müdürü Mustafa Küçüköksüz, sanayi sitesinde işyeri bulunanların tapularındaki ipoteğin kaldırılmasıyla şimdi daha özgür olduklarını ve yatırım yapabilme cesaretine kavuştuklarını belirtti.

 

Küçüköksüz’ün anlattığına göre, sanayi sitesinin yapımına başlandığında toplam 225 işyeri için 1998 yılından itibaren Halk Bankası’ndan ipotek karşılığı inşaat kredileri alındı. Devlet destekli bu kredilerin son ödeme tarihi ise 2010. Toplam faizler hariç eski para ile 850 milyar TL tutarındaki kredinin 400 milyar TL’si değişik dönemlerde ödendi. Geriye kalan 450 Milyar TL’de, Haziran 2010 tarihinde yeni para karşılığı olan 450 bin TL olarak Halk Bankansa ödenince, işyerlerinin tapularındaki ipoteklerin kaldırılmasına başlandı. Ağustos ayı içinde tüm tapuları bu kez ipoteksiz olarak dağıtmanın mutluluğu yaşanıyor. Küçüköksüz, “Bundan sonra sanayi sitesindeki esnaflar tapularını ipotek gösterebilecek ve yatırım kredisi alabilme şansı bulacak” sözleriyle bilgi verdi.