Özel Halk Otobüslerinde faydalanılan indirimli ve serbest otobüs kartları yenileniyor. Ereğli Belediye Meclisi kararlarının uygulanacağı ve belediyenin vereceği ücretsiz ve indirimli taşıma kartlarını almak da yasa gereği zorlaştı. Çalışma ruhsatı bulunmayan gazetelere ücretsiz basın kartı verilmesi ise yasak.

 

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Özel Hak otobüsü Taşımacılığı’nda kullanılan indirimli ve serbest otobüs kartlarını yeniliyor. Daha önce Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinin verdiği ücretsiz taşıma kartlarını Ereğli Belediyesi’nden alabilmek için meclis kararındaki hükümlere de uyulması gerekiyor. Bu hükümler arasında gazetede çalıştığına dönük belge, gazeteden ödenen SSK, gazetenin belediyeden aldığı işyeri ruhsatı da yeralıyor.

 

MECLİS KARARI UYGULANACAK

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın,  Özel Halk Otobüslerinde faydalanılan indirimli ve serbest otobüs kartlarının yenileneceğini belirterek “Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak Özel Halk Otobüsü Taşımacılığında geçerli olan indirimli ve serbest otobüs kartları, Belediyenin 2009 Mali Yılı Gelir Tarifesi ve yürürlükte olan resmi yönetmelikler ve genelgeler doğrultusunda verilecektir. Yeni Kartlar ise 1 Haziran 2009 tarihinden sonra geçerli olacaktır. Daha önce verilen tüm kartlar iptal olacağından geçerli olmayacaktır. Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü tarafından eski kartlar ve gerekli belgeler alınarak yeni kartlar verilecektir. Tüm ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara önemle duyurulur” dedi.