İttifak Metal Genel Müdür Tarık Babaoğlu, İttifak Metal ile ilgili kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan olayların hedef göstermeye yönelik olduğunu açıkladı.

 

Babaoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, İttifak Metali eleştirenlerin firmanın her yerini gördükten sonra açıklama yapma önerisinde bulunarak, “Şirketimizin siyasi rekabet ortamına dâhil edilerek gündeme getirilmesi; müşteri ve çalışan motivasyonunu düşürerek, ticari faaliyetlerimize zarar vermektedir” denildi.

 

İttifak Metal firması kalite politikasının birinci maddesi gereği Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmak amacı ile 1995 yılından bu yana yöreye ve bölgeye hizmet verdiği gibi ülke genelinde de faaliyet gösteren şirketlere, grup firmaları dahil olmak üzere 300’e yakın çalışanıyla çelik servis merkezi olarak hizmet sunduğu vurgulanan yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

 

İttifak Metal San. ve İnş. Tic.Ltd. Şti.;

Gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin ulusal ve uluslararası işbirliği fırsatlarını değerlendirerek; değişime ve yeniliğe açık olmak, toplam kalite yönetimini harekete geçirmek, takım ruhu ve “biz bilinci” ile hareket eden vizyonuyla, Yüksek standartlı kaliteli hizmet vermek, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak, müşterilerimizin zamanına ve sipariş haklarına özen göstermek, müşterilerimizin koşulsuz memnuniyetini sağlamak misyonuyla, Tedarikçisinden başlayarak müşterisine kadar gerçekleştirdiği proseslerinde müşteri odaklı çalışmayı ve sürekli iyileştirmeyi ilke edinmiş Kalite Politikasıyla; TSE’den onaylı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip ortaklı bir şirkettir. Şirketimiz İttifak Metal kurumsal anlayışı ve çevreye verdiği önem doğrultusunda, yasal tüm mevzuata ilişkin çalışmalarını tamamlamış ve belgelerini almıştır.

Öncelikle şu bilinmelidir ki; şirketimiz imalat yapan bir firma değildir. Fason hizmet vermektedir. Hiçbir şekilde çevreye zararlı bir atık maddesi oluşturmamaktadır.

 

Konuyla ilgili olarak şirketimiz aşağıdaki belgelere sahiptir.

1-         29.04.2008 tarihli ÇED Yönetmeliği Belgesi

2-         29.05.2008 tarihli Emisyon İzin Belgesi

3-         16.06.2008 tarihli Deşarj İzin Belgesi

4-         15.04.2008 tarihinde Zonguldak İl Özel İdaresine “GAYRİ SIHHİ MÜESSESE AÇMA RUHSATI” başvurusunu yapmış olup, yapılan bütün denetimler ve incelemeler sonucunda (Ekte belgeleri bulunan) 15.07.2008 tarih 2008/2 nolu Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından verilen Gayri Sıhhi Müessese I. Sınıf İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını Zonguldak bölgesinde en önce alan 2. firma olarak ticari faaliyetlerine devam etmiştir.

 

HEDEF GÖSTERİLİYOR

Kamuoyuna söylenen, “Gülüç deresinde balık bırakmadı, ozon salıyor orayı kirletiyor, arıtmaları yok” açıklamaları bizi hedef göstermiştir. Ozon tabakasına zarar verecek olan herhangi bir gaz ya da duman salan bacamız ve imalatımız kesinlikle yoktur. Ayrıca biyolojik ve kimyasal atığımız olmadığından dolayı arıtma tesisi ihtiyacımız olmadığına dair belgeler ek’te sunulmuştur. İnsani kullanımlar için fosseptiğimiz olup, Gülüç Deresi’ne yağmur ve çevre suları dışında hiçbir akıntımız bulunmamaktadır. Şirketimizin ortaklı olmasına rağmen Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan‘ın firması olarak İttifak Metal’ in hedef alınması, tamamen şahsi, siyasi kavgalarının sonucu olması bizleri ve bütün çalışanlarımızı derinden üzmüştür. Bilinmelidir ki İttifak Metal kalite yönetim sistemi olarak TSE tarafından belgelendirilen, denetlenen ve sosyal sorumluluklarını bulunduğu bölgeye karşı yerine getiren bir kuruluştur.

 

Şirketimizi eleştiren her yerini incelesin ve görsün daha sonra bir takım açıklamalarda bulunsun, şirketimizin siyasi rekabet ortamına dâhil edilerek gündeme getirilmesi; müşteri ve çalışan motivasyonunu düşürerek, ticari faaliyetlerimize zarar vermektedir.

 

Sonuç olarak; bütün aklı selim vatandaşların ve özellikle Kdz.Ereğli halkının bilmesi gereken en önemli konu; …Sanayiciyi, yatırımcıyı küstürmek, bitirmek gibi düşünceler Kdz.Ereğli’nin geleceğine zarar verecek yaklaşımlardır. Sonuç olarak Kdz.Ereğli’nin büyümesi;  yerel yönetimlerin sanayiciye, yatırımcıya ve müteşebbüslere vereceği destekler sayesinde, artacak olan istihdam ile mümkündür.