Konuya ilişkin AK Parti'den gönderilen açıklama şu şekilde: "AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin adaylığının açıklanması ile birlikte her mahallede ailelerden davet alıyor. Bu akşam da Murtaza Mahallesi Beykent Sitesi sakinlerinin davetine Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve bazı partililerle birlikte katılan Şahin’e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Mahalle sakinleri Erol Şahin için “Ereğli’nin senin gibi çalışkan ve başarılı bir belediye başkanına ihtiyacı var. Bununda olacağını biliyoruz ve canı gönülden istiyoruz. Ereğli’nin artık boşa geçirecek zamanı yok. 31 Mart akşamı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Erol Şahin olacak” dediler.

 

"BİZ HALKA SORACAĞIZ"

Mahalle sakinlerine gösterdikleri ilgi ve sevgiye teşekkür eden AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Ereğli Belediyesi’ni hep birlikte kazanacaklarını ve 5 yılda birlikte yöneteceklerini söyledi. Kdz. Ereğli’nin toplu halde namaz kılınabilecek büyük bir camiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Şahin “Ereğli merkezinde topluca namaz kılabileceğimiz, sosyal alanları da olan büyük bir camii ihtiyacımız var. Bunu nereye yapacağımızı biz halka soracağız. Kent meydanına mı, eski terminal arkasında ki alana mı, denizi doldurup üzerine mi? Bunu halkımıza soracağız. Denizi doldurduğumuz yere bir camide yapabiliriz, bir konservatuar da yapabiliriz, sanat merkezi de yapabiliriz. Dünya Deniz üzerine inşa edilmiş iki tane çok modern 2 tane camii var. İnsanlar oraya gidip fotoğraf çektiriyor. Bu camiyide Ereğli Belediyesi ve halkımızın katkıları ile hep birlikte yapacağız.”

 

"BENİM ŞAHSİYETİM FARKLIDIR"

Şahin konuşmasında vatandaşlardan geçmişteki hataları ve başarısızlıkları kendisine yüklememelerini isterken “Benim şahsiyetim farklıdır. Benim hayatım çalışmakla elde edilen başarılarla dolu. Ben gece gündüz demeden çalışırım. Benim kapım herkese açık olacak. İsteyen her vatandaş gelip benimle görüşebilecek, derdini anlatıp çözüm bulacak. Ereğli’nin birçok sorunu var. Ben bunların hepsini çözerim. Ben çözüm adamıyım” dedi.

Şahin ev ziyaretinde vatandaşlarla tek tek sohbet ederken, toplu halde fotoğraf çektirdi"