Belediye Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurul'a, Zonguldak genelindeki 100'u aşkın gazeteci katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunmasının ardından tahmini bütçe raporu okundu.
Genel kurulda Divan Başkanlığı'nı Hüseyin Demirel yaparken, Başkan Yardımcılığını Namık Aşcı, İbrahim Tığ ve Onur Altındağ da yazmanlık yaptı. Genel kurulda, tüzük değişikliği ile yönetim kurulu üyesi sayısının 9'dan 13'e çıkartılması kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Akay Turhan, güncel politikalarla ilgili bir komisyon kurularak tavır belirlenmesi gerektiğini ifade ederek Genel kurulumuz tek liste halinde, yeni yönetim göreve başlayacak. Oluşturulacak olan yeni yönetim kurulunun görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomik krizin sosyal hayatımızın nasıl etkilediğini, krizin ileride bu kentin üzerine çökeceğini düşünüyorum, gazeteciler olarak bu sürece bir şeyler katacağına inancım sonsuz. Bu konuda katkılar bekliyorum. Derneğin özellikle sorunların çözümünün takipçisi olmasını talep ediyorum dedi.
Divan Başkanı Hüseyin Demirel, Bu son yaşanan olaylarda Zonguldak olarak büyük medyada son kötü bir duruma düştüğümüz kanısındayım. En büyük görev basın mensuplarına düşüyor. Tavrımızı koymamız gerekiyor. Burada yaşıyorsak, buranın gerçeklerini ve sorunlarını önce kendi içimizde sindirmemizi, sonra şehir ve ulusal boyutta haklarımızı kendimiz aramalıyız. Zonguldak olarak milletvekili bazında temsilimizin yeterince yapılmadığı inancındayım. Bu konunun ivedilikle yapılması, Zonguldak Platformu olsun, Danışma Kurulu olsun, sivil toplum örgütleri olsun, belli insanlarla bir rapor hazırlayıp daha ileri seviyelere taşımalıyız. Toplumda bu derneğin varlığı daha çok hissedilecektir dedi.
Genel kurulda söz alan Bahaddin Arı ise şöyle dedi:
Sanki biz gazetecilerin politik durum gibi almaya iten bir durum var. Gazetecilerin teknik olarak gazetecilik etiği olarak geliştirilmesi, nasıl haber yapar, nasıl ulusala yansıtır. Bunlar teknik kısımlarıdır. Ama politik olarak dersek, ben de kendi gazetecinin hiçbir zaman savaşın yerine barışın peşinde koşmasını isterim. Gönül ister ki bunu Zonguldak gibi kentte işçi sınıfının emeğin, demokrasinin beşiği dediğimiz kentte nasıl grev zamanında körfez savaşında işçiler mesaj gönderdiyse, işçi sınıfı buna hayır desin. Gazeteciler de bunu haberleştirsin.
 
BEN DEĞİL, BİZ OLDUK
Genel kurulda söz alan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Arkadaşlar öncelikle hoş geldiniz. Derneğimiz kurulduğundan beri bundan önceki yönetimlerde ve şimdiki yönetimlerde yer alan yönetici arkadaşlarıma ve katkıda bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduğunda 2-3 yıl ömür biçilmişti. Bu yıl 10. yılını kutluyoruz. Ben değil biz olma ilkesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Herkes kendinden ziyade derneği düşündü. Yeni yönetim kurulu belirlenirken bile arkadaşlar az katkı verelim diye düşünseler de burada derneği düşündüler. Biz olma ve derneği sahiplenme arttıkça inanılmaz şeyler yaparız. Daha önce de yaptık bundan sonra da yaparız. Öncelikle mesleğimizin marka değerini yükseltme adına bir şeyler yapmalıyız. Gazeteciliğe bakış açısının yozlaştığını düşünüyorum. Buna biraz çalışmamız gerekiyor. Biz bir aileyiz. Derneğin iyi olmasını isteyen bir aileyiz. Kırılganlıklar ve küskünlükler olabilir ama gazeteciliğin daha ileriye gitmesi ve katkıda bulunmalıyız. Kişisel çekişmeleri bırakıp gazeteciliğin ilerlemesi için uğraşmalıyız. Gelecek dönemin derneğimize ve Zonguldak'a hayırlar getirmesini diliyorum diye konuştu.
Tek liste halinde gidilen seçimlerde Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:
Osman Sav, Harun Ersoy, Sinan Çetinbakış, Sevim Arı, Mustafa Emen, Y. Atilla Öksüz, Çetin Sezgin, Erhan Altıparmak, Onur Altındağ, Yusuf Yaşar Zobar, Sermet Aksu, Gamze Sarıoğlu, İbrahim Tığ.
Denetleme Kurulunda da şu isimler yer aldı:
Aydın Arslanyılmaz, Çetin Özdemir, Ercan Aygün.
KGD Danışma Kurulu'na şu isimler seçildi:
Namık Aşcı, Ali Bahadır, Kadir Tuncer, Hasan Ataman, Hasan Miyanyedi, Ersin Ercan, Akay Turhan.
Oluşturulan listede yer alan isimler Genel Kurula katılan tüm üyelerin oy birliği ile seçildiler.