AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayları Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Ereğli Şubesi ile Türk Kızılay Ereğli Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerle ilgili Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

 

BOMBA SÖZLER

Günün ilk ziyaretini Tüm İşçi Emeklileri Derneği Ereğli Şubesi’ne gerçekleştiren İl Genel Meclis Üyesi Adayları, Dernek Başkanı Mehmet Akdeniz ve Yardımcısı Necati Vurgun ile Ereğli’nin sorunları ve çözüm yolları üzerine bir süre sohbet ettiler. Konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz, Ereğli’nin, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a karşı patlamaya hazır bir bomba durumunda olduğunu söyledi.

 

“BİZİ ORADAN ATTI”

Akdeniz, şunları kaydetti: “AK Parti’nin arkasındayız, ne gerekiyorsa yapacağız. Benim köküm ANAP’lı. Ben Turgut Özal aşığıydım, şimdi Recep Tayyip Erdoğan aşığıyım. Böyle bir Başbakan özleniyordu. İçeride ve dışarıda dimdik ayakta duruyor. Allah razı olsun. İnsanlar aç değil, işsiz değil. Ülkemiz cennet gibi. Muhalefet partileri, hükümeti istifaya davet ediyorlar; delikanlılarsa sandıktan çıksınlar. Tüm İşçi Emeklileri Derneği olarak,  bize Yaşlılar Evi’nde yer verilmişti. Posbıyık, yeniden seçilince,  bizi hiçbir gerekçe göstermeden bizi oradan attı. Kendisini tebrik etmeye gitmek istedik, kabul etmedi. Biz AK Parti’liyiz, içimizde diğer partilerden olan arkadaşlarımız da var ama biz derneğimizde asla siyaset yapmayız.

 

EREĞLİ, POSBIYIK’A KARŞI BOMBA

Ben Posbıyık’a 4 dönem oy verdim. Şinasi Bozkurt ile birlikte Posbıyık’a gittik. Kendisine, bizi Yaşlılar Evi’nden çıkarıp çıkarmayacağını sordum. ‘Adama bak, halâ soruyor’ dedi. Derneğimizin 23 Mart’ta Genel Kurulu var. Aday olmayacaktım ama ‘Posbıyık işini yapmaz’ diyenler oldu, ben de inadına aday oldum. Ben Ereğli’de AK Parti’nin adayına bile bakmam, Ereğli’nin kurtuluşuna bakarım. Ereğli, Posbıyık’a karşı patlamaya hazır bir bomba ama patlayamıyor. İş adamlarının ve esnafların boyunları eğri ama Posbıyık’ın onlara verdiği zarar daha fazla”

 

ÇALIŞMALARINIZI YOĞUNLAŞTIRIN ÇAĞRISI

Ziyarette, İl Genel Meclis Üyesi Adayları adına konuşan Ayhan Taşdelen ise Ereğli’de korku imparatorluğunun olduğunu ifade ederek; 30 Mart’ta bunun yıkılacağını vurguladı. Tüm İşçi Emeklileri Derneği’nin ardından Türk Kızılay’ı Ereğli Şubesi’ni ziyaret eden İl Genel Meclis Üyesi Adayları, Şube Başkanı Yusuf Oktay ile yarım saat süren bir görüşme yaptılar. Konuklarına, ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Oktay, ‘Çalışmalarınızı biraz daha yoğunlaştırın’ diyerek destek vereceğini söyledi”