Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında müşteki sıfatıyla ifade veren Zeynep Çelik, örgüt bünyesindeki bankaya yatırılmak üzere kredi çekmeye zorlandığını, faizin haram olduğunu hatırlatınca da örgüt yöneticisinin "Siz cemaatin bir üyesi olarak çekerseniz, cemaatin sevabı ile bu nötrleşir." şeklinde karşılık verdiğini anlattı. 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz tarafından hazırlanan ve Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede müşteki sıfatıyla ifadesi yer alan ve örgüte ait okulda öğretmenlik yapan Çelik, örgüt bünyesindeki bir okulda öğretmen olarak çalıştığını, maaşının 2 bin 70 lira olduğunu ve maaş kartını her ay okulun muhasebecisi Mahmut Salihoğlu'nun kendilerinden alarak bankadan çektiğini ve kendilerine maaşlarını verdiğini belirtti. 

Maaşlarından yapılan kesintilerin gazete, burs, dergi aboneliği şeklinde olduğunu vurgulayan Çelik'in ifadesinde şu bilgiler yer aldı:

"Çalıştığım Fatih Kolejinde, iki hafta da bir toplantılar oluyordu. Bu toplantılar Fettullah Gülen cemaatine ait toplantılardı. Bu toplantılarda Emine Kırmaz bizlere, Fettullah Gülen'e ait videolar seyrettiriyordu. Fettullah Gülen'e ait kitaplar okunuyordu. Hatta bu toplantılarda seçim zamanı bize hitaben, 'AK Parti'ye oy vermeyin, başka istediğiniz hangi partiye oy verirseniz verin' şeklinde konuşma yapılıyordu. En son olarak 2015 yılı içerisinde gerçekleşen iki ayrı genel seçimde, Fatih Kolejinde öğretmenlik yapan bayan ve erkek öğretmenlerin tamamına, siyasi parti görevli kartları verilerek, sandık başlarına gönderildik. Bize verilen siyasi parti kartları CHP ve MHP'ye aitti. CHP ve MHP partilerine ait bu kartları kim nereden temin etti bilmiyorum. Bu kartları bize Fatih Kolejindeki idari kısımda çalışan kişiler verdi."


- Tanımadığı biriyle evlendirmek istemişler

Çelik, eski okul müdürü Mehmet Sarısoy ve İl İmamı olan Mustafa Alparslan'ın kendisini Kemal Dadaşoğlu diye biriyle evlendirmek istediğini aktararak, "Ben bu konuyu kabul etmedim. Kemal Dadaşoğlu isimli şahsın çalıştığım kolejin yan tarafında bulunan bir dernekte müdür olduğunu söylediler. Ben evlenmeyi reddedince Mehmet Sarısoy bana, 'Cehennemlik olacağımı, Dadaşoğlu'nun Fetullah Gülen'in annesi tarafından yetiştirildiğini, bu tarz evilik işlerinin peygamber döneminde de kolay olduğunu' söyledi. Okul müdürü olan Sarısoy ve Zonguldak İl İmamı olan Alparslan isimli şahıslar bu evlilik olayına beni zorla ikna edip Kemal Dadaşoğlu ile nişanladılar. Ben bu nişan olayını kabul etmediğim için 2 ay kadar sonra bitirmek istedim. Dadaşoğlu'nun okulda odası vardı ve burada kalıyordu. Dadaşoğlu isimli şahsın bu okulda resmi olarak bir sıfatı yoktu. Bu şahsın Fatih Kolejinde neden yatılı olarak kaldığını da anlamadım." ifadelerini kullandı.


- Kredi faizi

Geçen yıl ağustos ayında okul müdürü Sarısoy'un kendilerini gruplar halinde çağırdığını dile getiren Çelik, ifadesinde şunları anlattı:

"Bize, 'Bank Asya'nın zor durumda olduğunu, Halkbank, Finansbank, İş Bankası'ndan hangisi kabul ederse kredi çekin ve sonra bu parayı Bank Asya'daki katılım hesabına yatırın.' dedi. Ben de İş Bankası'ndan 15 bin lira kredi çektim ve bu parayı Bank Asya'ya yatırdım. Benden kredi çekmemi isteyen Mehmet Sarısoy'a, 'Bankadan kredi çektiğimde faiz ödeyeceğim bu caiz mi?' diye sordum. Sarısoy da bana, 'Siz cemaatin bir üyesi olarak çekerseniz, cemaatin sevabı ile bu nötrleşir.' dedi."


ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI