*

Kdz. Ereğli’deki eski devlet hastanesinin bulunduğu alana kampüs yapılması için ilk ve tek bağışı yapan Ahmet Erman, inşaata başlamadılar, başlayacaklarsa versinler benim paramı. Ben kampüs yapımı için para verdim, proje için değil” sözleriyle sert konuştu.

*

Bağış için verdiği paranın bu güne kadar değerlendirilmesi halinde 3-4 milyon lira olacağını da söyleyen Ahmet Erman, bayram öncesinde Posbıyık’a telefon ederek tepkisini dile getirdiğini açıkladı.

*

Tam tamına 2737 gün geçti. Geçen nedir Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski binalarına bugün Milli Eğitim Bakanı ve dönemin Bülent Ecevit Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in geldiği günden bu yana aradan geçen gündür. Koskoca 8 yıl. Bir de 836 gün var. 836 nedir derseniz, bağışçı Ahmet Erman’ın eski Vali Erdoğan Bektaş’a bağış yaptığı günden bu yana geçen zaman dilimi. Bir gün daha verelim mi? 132 gün. Bu rakam da Kdz. Ereğli Belediyesi’nin kampüsün ruhsatını kestiği günü ifade ediyor.

2737, 836 ve 132 günler kapak olsun Kdz. Ereğli’nin hak ettiği hizmeti vermeyen, engelleyen ve her türlü engeli koymayı alışkanlık haline getirenlere.

836 gütn önce Kdz. Ereğli’ye kampüs yapılması için bağış yapan Ahmet Erman iyi ki çıktı ve konuştu da, ilk kez bir kamu görevlisi açıklama yaptı. Sürekli yazıyoruz ve şu kadar gün geçti, söz verenler nerede diye. Kimsenin tık ettiği yok. 122 bin nüfusla Zonguldak’ın en büyük ilçesi olan Kdz. Ereğli’nin sağladığı katma değerini bile yok sayanlar, bu kampüsü niye yapmazlar? Zonguldak Kdz. Ereğli’nin vilayeti değil mi? Kdz. Ereğli bir başka yere mi bağlı veya vilayeti yok mu?  Valisi, milletvekilleri, iktidarın temsilcisi  siyasetçileri neden Kdz. Ereğli’nin hak ettiği hizmetlerin yenine getirilmesi için çaba göstermezler?

Ereğlililerin içini acıtan sorular o kadar çok ki!

Kaymakam Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın  iki ayrı açıklaması üzerine Ahmet Erman’ı aradım telefonla. Ahmet Erman ile tanışırız bizim Gazetenin İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş ile olan dostluğundan dolayı. Bize açık açık herşeyi anlatır. Aradığımda da anlattı. Anlatırken de kızgındı. Erman “Ben o zaman bağışı yaptığımda para bende kalsaydı değerlendirir ve 3-4 milyon yapardım. Bu para benim annemin parası. Ben o bağışı kampüs yapılması için verdim. Ben inşaat yapılması için para verdim. Ben parayı proje için vermedim ki. Yapmıyorlarsa versinler benim paramı. Ben bayram öncesi konuştum Halil Posbıyık ile ve dedim O’na da kampüsü yapmayacaklarsa versinler benim paramı diye.” Sözleriyle konuştu.

Ahmet Erman,  Kdz. Ereğli’ye hizmet konusunda ağır ve ilgisiz kalınmasını da eleştirirken bunun haksızlık olduğunun altını çizdi.

Haber-Yorum: Eyüp Bektaş