Gökçebey Kaymakamı Halit Benek'in eş durumu nedeniyle Sivas'ın Kangal ilçesine atandı. Benek için Bakacakkadı 100'üncü Yıl Atatürk Tatil Köyü Tesisleri'nde düzenlenen veda yemeğine; Gökçebey Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan, Bakacakkadı Belediye Başkanı Vekili Remzi Kutucu, Hacımusa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, Gökçebey Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçın, Savcı Melih Alparslan, Hakim Ali İhsan Horasanlı, Hakim Abdullah Gülbaş, ZKÜ Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Haner, İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Güneş, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu, işadamı Sezai Çanakcı, Türk Kızılayı Şube Başkanı Nuri Karademir, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Şennur Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çetin, Ziraat Odası Başkanı Nemci Pazar ve Yardımcısı Osman Bayraklı, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Gökçebey Şube Başkanı Cevat baş, köy ve mahalle muhtarları ve daire amirlerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.
Veda gecesinin açış konuşmasını yapan İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu, Ayrılmak çok kolay, ama iyi ayrılabilmek zor. Bu zoru başarmış olan İlçe Kaymakamımız, çalışmalarında akla, mantığa, sağduyuya seslenen hiçbir aşırı pürüzlü noktası bulunmayan Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yönetme çabasında olmuştur. Gökçebey'de bu zamana kadar köylerimizin yüzde 66'lık köy içi parke çalışmalarını bitirilmesine ve üç köyün su sorunun, kanalizasyon çalışmalarının başlanmasına, 3,5 kilometre asfaltlama ve 15 kilometrelik ılık kaplama çalışmalarının bitirilmesinin yanında 2012 yılı çalışma programını da hazırlamıştır dedi.
Gökçebey Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan da, Kaymakam Benek'in ayrılmasından üzüntü duyduğunu, birlik beraberlik içinde çalışmaları devam ettirdiklerini, ama çalışmaların bu tayin nedeni ile yarıda kaldığını, yeni görev yerinde başarılar temennisinde bulunarak, Benek'e çalışmalarındaki başarılarından dolayı bir plaket takdim etti.
Kaymakam Halit Benek ise, yaptığı veda konuşmasında, Gökçebey gibi bir ilçede görev yapmanın gururu ile Kangal ilçesine gittiğini, ilk asil Kaymakamlık görevini bu ilçede yaptığından dolayı Gökçebey ilçesinin elçisi olduğunu, her gittiği ilçede Gökçebey ilçesinin bir ayrıcalığının olacağını, Gökçebey için çeşitli projelerini halka anlattığını, ama bunların bitirilmesi için zaman gerektiğini belirterek, Biz görev süresince projelerin planlamasını bitirerek, başlangıç yaptık. Bundan sonra ilçede görev yapacak olanlar bu projeleri tamamlayacaktırlar dedi.Daire amirleri de aldıkları hediyelerini Kaymakam Benek'e takdim ettiler. Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Boduroğlu da, günün anısına muhtarlar adına bir plaket verdi.