Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Böyle önemli bir sektörde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları yaşadıkları tüm zorluklara göğüs gererek, üstlendikleri sorumluluğu büyük bir onur ve gururla yerine getiriyorlar” dedi.

Türk hekimleri, dünyanın birçok ülkesinde başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Tekin, görüşlerini şöyle ifade etti:

“İnsan yaşamının olmazsa olmazlarından biri olan sağlık; bireylerin, ailelerin, toplumların ve ülkelerin geleceğe güvenle bakabilmesinin en temel koşuludur. Böyle önemli bir sektörde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları da, yaşadıkları tüm zorluklara göğüs gererek, üstlendikleri sorumluluğu büyük bir onur ve gururla yerine getirmektedirler. Böylesine kutsal ve ağır sorumluluğu bulunan bir meslek dalında görev yapanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, daha nitelikli hizmet verebilecek imkanlara kavuşturulması, en doğal haklarıdır. Bu sadece bu sektöre mensup olanların değil, bu sektörden sağlık gibi çok önemli bir hizmeti alan vatandaşlarımızın da beklentisidir.

Ulu Önder Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözü ile onurlandırdığı Türk hekimleri, dünyanın birçok ülkesinde başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. Onların imkanlarının artırılması, hiç kuşkusuz bu başarıyı daha da artıracaktır.

İçinde bulundukları zorluklara rağmen, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”